Σταμάτησε η καρδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα
AP Images

Η καρδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σταμάτησε να χτυπά στις 25 Νοεμβρίου 2020 - Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών μετά από οξύ καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο από το οποίο δεν μπόρεσε να επανέλθει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες στην Αργεντινή, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα «έφυγε» στα 60 του, καθώς έπαθε σοβαρό καρδιακό επεισόδιο λίγες ημέρες μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι.

Όπως αναφέρουν οι Αργεντινοί, ο 60χρονος μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και δυστυχώς η 25η Νοεμβρίου 2020 θα περάσει στην ιστορία ως η πιο θλιβερή μέρα του σπορ, μετά τον θάνατο του «Θεού» Ντιέγκο…

Το δημοσίευμα της Clarin για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.Clarin

Η θλιβερή είδηση έχει επιβεβαιωθεί και πλέον όλα τα παγκόσμια δίκτυα την αναπαράγουν. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα το πρωί της Τετάρτης (25.11), ενώ ήταν στο σπίτι του στην περιοχή Σαν Αντρές, στην πόλη Τίγκρε, είχε οξύ καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον δικηγόρο της οικογένειας Μαραντόνα, ο Μαραντόνα υπέστη ανακοπή καρδιάς. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα αλλά σύντομα, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υποβληθεί στις 11 Νοεμβρίου σε επέμβαση στον εγκέφαλο όμως η κατάσταση υγείας του επιδεινωνόταν καθημερινά. Η οικογένειά του πιθανότατα περίμενε τη δυσάρεστη εξέλιξη, όμως, σίγουρα η απώλεια είναι κάτι που δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχθεί. Όπως είναι δύσκολο να αποδεχθεί όλος ο πλανήτης πως μόλις στα 60 του ο «Πίμπε ντ' Όρο», δεν είναι πια στη ζωή.

Δείτε LIVE τι μεταδίδει τηλεοπτικός σταθμός της Αργεντινής

Ποιος ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1960 όταν η οικογένεια Μαραντόνα αποκτούσε τον μικρό Ντιέγκο στην περιοχή του Λανούς στο Μπουένος Άιρες. Φυσικά, δεν μπορούσε να φανταστεί πως το νεογέννητο αγόρι της θα εξελισσόταν στον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε ποτέ αυτός ο πλανήτης.

Είναι γνωστή άλλωστε η απάντηση που δίνουν όλοι οι Αργεντινοί, και όσοι τους υποστηρίζουν, όταν οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν πως «ο Θεός έστειλε τον Πελέ στη Γη για να διδάξει ποδόσφαιρο». Η... τάπα έρχεται με τη φράση «Μα, ο Ντιέγκο δεν έστειλε κανέναν», κι έτσι καταλαβαίνει κανείς για το μέγεθος του μύθου που περικλύει τη ζωή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα...

Του μοναδικού «Πίπε Ντ' Όρο». Του ανθρώπου που τα έβαλε με όλους και με όλα στη ζωή του, που τα έβαλε και με τον ίδιο του τον εαυτό όντας εθισμένος στα ναρκωτικά για μεγάλο διάστημα και που κατάφερε να συσπειρώσει ένα ολόκληρο έθνος γύρω από τη... στρογγυλή θεά και να το οδηγήσει στην ψυχική ανάταση με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986. Ξέρετε, αυτού του Μουντιάλ που ουσιαστικά «καθάρισε» μόνος του τραβώντας από... το χέρι, το δικό του ή του Θεού το ίδιο κάνει άλλωστε, την Αργεντινή.

Και να ήταν μόνο αυτό; Ο «Ντιεγκίτο» οδήγησε τη Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας και στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, δίχασε τους... γείτονες στο Μουντιάλ της Ιταλίας και δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για τη δράση της καμόρα στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τα... μεγάλα κεφάλια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά και για τον Πελέ, ενώ λατρεύει όσο τίποτα άλλο τη μπάλα, τις όμορφες γυναίκες, τη Μπόκα Τζούνιορς και φυσικά την «Αλμπιτσελέστε»...

Η πορεία του στο ποδόσφαιρο γνωστή και δεν χρειάζονται πολλές και κουραστικές αναφορές στα κατορθώματά του. Εξάλλου, αν και 60 ετών παρέμενε... έφηβος, αντιδραστικός ως... αναρχικός, κόντρα στο εκάστοτε σύστημα και ακομπλεξάριστος όταν έπρεπε να τοποθετηθεί είτε για τον εαυτό του είτε για άλλους μεγάλους αστέρες της εποχής του και του σήμερα.

Γιατί πολύ απλά, ο Μαραντόνα ήταν ένας, μοναδικός κι ανεπανάληπτος. Όπως κι ο Θεός ήταν ένας, έτσι κι ο Ντιέγκο δεν πρόκειται να βρει μιμητή... στον αιώνα τον άπαντα. Πλέον, πήρε τη θέση που τον περίμενε δίπλα στον Ύψιστο.