ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η άγρια και αξέχαστη ιστορία ενός «Θεού» - Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ (vid)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η άγρια και αξέχαστη ιστορία ενός «Θεού» - Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ (vid)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, σκορπώντας τον θρήνο παγκοσμίως. Θα παραμείνει, όμως, για πάντα στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους... επαναστάτες τούτου του κόσμου.

Ήταν 30 Οκτωβρίου 1960 όταν στο Νοσοκομείο «Evita» στη Λανούς γεννήθηκε ένα παιδί που θα άλλαζε για πάντα την ιστορία του ποδοσφαίρου και θα έμενε στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη μας.

Ένας... επαναστάτης της μπάλας κι όχι μόνο! Ένας θνητός που λατρεύτηκε σαν «Θεός», αλλά υπέφερε από τα πάθη και τις καταχρήσεις του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Για πάρα πολλούς ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών, οδηγώντας τη Νάπολι σε δύο πρωταθλήματα και την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. Ένας ξεχωριστός ηγέτης σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Ο Μαραντόνα αποτελούσε είδηση ακόμα κι όταν δεν... μιλούσε, ενώ έχουν γυριστεί γι' αυτόν τρία ντοκιμαντέρ το 2008 (από τον Εμίρ Κουστουρίτσα), το 2005 (Armando a Maradona) και το 2018 (Maradona Confidential). Φέτος προβλήθηκε και μια ταινία-ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια, για τον «Ντιεγκίτο».

«Αυτή είναι η άγρια και αξέχαστη ιστορία ενός θεϊκού ταλέντου, της δόξας, της απελπισίας και της προδοσίας, της διαφθοράς και, τέλος, της λύτρωσης» αναφέρει στο προωθητικό, όσο και προφητικό της μήνυμα.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο του ντοκιμαντέρ για τον τεράστιο, Ντιέγκο Μαραντόνα, το οποίο ξεκινά με μια ανατριχιαστική στιγμή. Την παρουσίαση του από τη Νάπολι στο κατάμεστο «San Paolo».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα