ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League - Καραμπάχ: Ισόβιος αποκλεισμός για το μήνυμα μίσους κατά των Αρμενίων

Europa League - Καραμπάχ: Ισόβιος αποκλεισμός για το μήνυμα μίσους κατά των Αρμενίων

Europa League: Τον δια βίου αποκλεισμό μέλους της Καραμπάχ ανακοίνωσε η UEFA, μετά το ξέσπασμα μίσους του στα social media κατά των Αρμενίων.

Ο λόγος για τον Νουρλάν Ιμπραχίμοφ, επικεφαλής επικοινωνίας του συλλόγου από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό, μετά την έρευνα που είχε ξεκινήσει εναντίον του.

Εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ιμπραχίμοφ είχε γράψει στα social media: «Θάνατος σε όλους τους Αρμένιους, γυναίκες, παιδιά και γέρους, χωρίς διακρίσεις. Αν δεν τους σκοτώσουμε, κρατήστε εμάς και τα παιδιά μας ασφαλή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA του επιβλήθηκε ισοβίως η «απαγόρευση άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο», ενώ η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα «ζητήσει από τη FIFA να επεκτείνει αυτήν την απαγόρευση σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η Αρμενική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FFA) είχε ζητήσει και τον αποκλεισμό της Καραμπάχ από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά τελικά της επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν αγωνίζεται στους ομίλους του Europa League και απόψε υποδέχεται τη Σίβασπορ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου