ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι η φυγή…

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι η φυγή…

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που οδηγούν τα νέα παιδιά να προτιμούν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους και όχι στο «τριφύλλι»!

Λόγω οικονομικών ζητημάτων, τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει προωθήσει πολλά παιδιά απ’ την ακαδημία του. Στα οποία δίνει ευκαιρίες να αγωνιστούν, να δείξουν αν αξίζουν, να εξελιχθούν, σε μια ομάδα που ως όνομα τουλάχιστον δε θα μπορούσαν να σκεφτούν πως θα έχουν τόσες ευκαιρίες σε παλαιότερες εποχές.

Κι όμως, με τελευταίο παράδειγμα τον Βασίλη Ζαγαρίτη, η απόφασή τους να αποχωρήσουν μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, φαίνεται να λαμβάνεται με ευκολία. Πριν καλά-καλά αποδείξουν πως μπορούν να έχουν μια λαμπρή καριέρα, αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι να «κλάψει» επειδή αποχωρούν κάποια απ’ τα ταλέντα του. Αλλά να εντοπίσει το γιατί συμβαίνει αυτό, σε μια εποχή που προσφέρεται για να πάρουν ευκαιρίες.

Πρώτα απ’ όλα δείχνει την ίδια τη… σμίκρυνση του στάτους των «πράσινων». Κανένα απ’ αυτά τα παιδιά δεν αισθάνεται πως ο Παναθηναϊκός είναι το… ταβάνι των φιλοδοξιών του. Κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον έπρεπε να ισχύει σε σημαντικό βαθμό. Όμως βιώνοντας την κατάσταση στην ομάδα και ζώντας το πώς έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα εντός συνόρων, με το που βρεθεί η ευκαιρία ανοίγουν την πόρτα και φεύγουν…

Επιπρόσθετα, πρέπει να αντιληφθούν οι «πράσινοι» πως δεν γίνεται να… τσουβαλιάζονται όλοι οι νεαροί. Δε γίνεται να υπάρχει πλαφόν στις προτάσεις και ταυτόχρονα να θεωρούν οι «πράσινοι» πως επειδή τα παιδιά αυτά είναι απ’ την ακαδημία τους, πρέπει να δείξουν… σεβασμό και να μη φερθούν «αχάριστα» στην ομάδα. Είναι η εποχή του επαγγελματισμού, ο καθένας έχει τα θέλω του. Και ο Παναθηναϊκός πρέπει να αξιολογεί την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Τέλος, όταν σε κάθε διαπραγμάτευση με νεαρό ποδοσφαιριστή γίνεται γνωστό πως κάτι κακό έκανε η πλευρά του παίκτη, μάλλον το πρόβλημα είναι αλλού. Με λίγα λόγια δε γίνεται να… τρελαίνονται οι νεαροί παίκτες ή οι γονείς τους ή οι εκπρόσωποί τους, μόνο όταν έχουν να διαπραγματευτούν με τον Παναθηναϊκό. Ναι, σαφώς υπάρχουν περίεργες καταστάσεις και συνθήκες. Όμως ποτέ δε… στέλνει καλά μηνύματα όταν φτάνει στα άκρα η κάθε διαπραγμάτευση ανεξάρτητα απ’ την κατάληξή της. Θυμάστε για παράδειγμα τι είχε συμβεί με τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη, οι οποίοι τελικά ανανέωσαν. Είναι προφανές πως αυτή η στάση του «τριφυλλιού» δεν βοηθά και κυρίως δεν φέρνει αποτελέσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Να δώσω το θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν»