ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Δήλωση… ύπαρξης!

Παναθηναϊκός: Δήλωση… ύπαρξης!

Παναθηναϊκός: Τι σημαίνει για το «τριφύλλι» η αναμέτρηση με τον Άρη!

Η αγωνιστική αυτή για τη Super League, έχει ένα ματς να ξεχωρίσει: Το Άρης-Παναθηναϊκός. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα αναμετρηθεί η 3η με την 5η ομάδα της χώρας. Οι «κίτρινοι» είναι στο +8 απ’ το «τριφύλλι», στην… μάχη που γίνεται για τις θέσεις της Ευρώπης. Εκεί που αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη στο Κύπελλο (να το κατακτήσει ομάδα εκτός τετράδας) οι τέσσερις πρώτοι θα έχουν το δικαίωμα να βγουν εκτός χώρας για να αγωνιστούν…

Στην ουσία μετά από την ισοπαλία του Άρη στα Γιάννινα και την ήττα του στο εξ αναβολής με την ΑΕΚ, υπάρχει έστω κάποια ελπίδα στους «πράσινους» μήπως κι ανατρέψουν την κατάσταση. Η οποία πάντα δεν είχε να κάνει με τη βαθμολογική διαφορά, αλλά με το σκεπτικό πως ο Άρης είναι ο μόνος αντίπαλος που μπορεί να… κυνηγηθεί, μια και οι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μέχρι πρότινος ήταν πίσω απ’ την ομάδα του Μάντζιου με απόσταση μεγαλύτερη της μιας νίκης, έμοιαζαν… άπιαστοι.

Με απλά λόγια, το παιχνίδι κόντρα στον Άρη είναι για τον Παναθηναϊκό όχι μόνο η τελευταία του ελπίδα για να διεκδικήσει μέσω Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά η προσπάθειά του να μη χαμηλώσει κι άλλο το στάτους του. Το ήδη… τσαλακωμένο στάτους του για την ακρίβεια.

Ακόμη κι αν νικήσουν οι «πράσινοι», θα απέχουν 5 βαθμούς απ’ τον Άρη. Οπότε απλά θα διατηρήσουν την ελπίδα… ζωντανή. Αν ηττηθούν, όλα μοιάζουν να τελειώνουν παρότι υπάρχουν πλέι οφ. Και η 5η θέση για τον Παναθηναϊκό, θα είναι ξεκάθαρα τεράστιο πλήγμα.

Διότι δε θα υπάρχει η δικαιολογία της διαφοράς μπάτζετ, δε θα υπάρχει η δικαιολογία της ποιοτικής διαφοράς απ’ το ρόστερ του αντιπάλου, δε θα υπάρχουν έστω αιτίες όπως η «χημεία» ή οι αλλαγές μέσα στη σεζόν.

Αν ο Παναθηναϊκός δε νικήσει, στην ουσία παύει να μπορεί να τερματίσει έστω τέταρτος στη βαθμολογία! Κι όλα αυτά την πρώτη του σεζόν με δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, μετά την ντροπιαστική τριετή τιμωρία του απ’ την UEFA.

Στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός ψάχνει να αποδείξει πως… υπάρχει. Πως έχει νόημα η συνέχεια της σεζόν, πως δε χρειάζεται… ξήλωμα από παντού! Σε πολλά σημεία ήδη έχουν κριθεί κάποια πράγματα, όμως αυτό το ματς με τον Άρη κρίνει το σύνολο του όποιου εγχειρήματος απέμεινε στο «τριφύλλι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Να δώσω το θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν»