ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Oι «μαμάδες-σεκιούριτι» των γηπέδων, που αναφέρθηκαν στην ελληνική Βουλή (videos+photos)

Oι «μαμάδες-σεκιούριτι» των γηπέδων, που αναφέρθηκαν στην ελληνική Βουλή (videos+photos)

Η... πρωτότυπη λύση των Βραζιλιάνων για να αποφύγουν τα επεισόδια στα ντέρμπι, στην οποία έκανε αναφορά η Βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή στη Βουλή των Ελλήνων, σε επίκαιρη ερώτησή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Viral έχει γίνει το video από την ελληνική Βουλή σε συζήτηση για τη βία στα γήπεδα, όπου η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή αναφέρθηκε σε μία λύση που είχε πάρει ομάδα στη Βραζιλία για την εξάλειψή της, προσλαμβάνοντας «μαμάδες σεκιούριτι».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που μου έστειλε ένας μια επίσημη ανάρτηση από τη Βραζιλία, όπου μια ομάδα προσλαμβάνει μητέρες οπαδών και τις τοποθετεί με χρήμα πριν την έναρξη του γηπέδου, γιατί λέει -το καταπληκτικό- ότι ακόμα και ο χειρότερος χουλιγκάνος τη μάνα του τη σέβεται. Αν πούμε για Ελληνίδα μάνα, θα πούμε ότι τη φοβάται κιόλας. Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» τόνισε η κα Πιπιλή σε επίκαιρη ερώτησή της στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Όσα ανέφερε η κα Πιπιλή είναι πραγματικότητα, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα πριν από 6 χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2015.

seguranca mae5

Η ομάδα της Σπορτ Ρεσίφε προχώρησε τότε σε μια πρωτότυπη λύση για να στείλει ένα μήνυμα και να καταπολεμήσει τον χουλιγκανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Ρoή Ειδήσεων