ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το καλύτερο γκολ των Euro: Πολ Γκασκόιν ή Μάρκο Φαν Μπάστεν;

Το καλύτερο γκολ των Euro: Πολ Γκασκόιν ή Μάρκο Φαν Μπάστεν;

Στην ιστορία των Euro έχουν μπει πάνω από 600 γκολ, όμως, κάποια από αυτά μας έκαναν να… ξεφύγουμε τελείως με την ομορφιά και την αρτιότητά τους.

Το Euro 2020 διεξάγεται το καλοκαίρι του 2021 λόγω κορονοϊού, αλλά ελπίζουμε να μας αποζημιώσει με σπουδαίο θέαμα και φυσικά με πολλά γκολ. Αυτή είναι και η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Το γκολ.

Όταν η μπάλα περάσει τη γραμμή και αναπαυτεί στα δίχτυα, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα. Έκρηξη, χαρά, ενθουσιασμός, λύπη, απογοήτευση. Ένα μίγμα ανθρώπινων αντιδράσεων που κάνει το ποδόσφαιρο να είναι ένα από τα ωραιότερα, αν όχι το ωραιότερο, σπορ στον κόσμο.

Συνολικά από το 1958 μέχρι σήμερα, έχουν μπει 687 γκολ στα Euro που έχουν διεξαχθεί. Το τελευταίο, αυτό του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, ήταν και το πιο παραγωγικό με 108 τέρματα σε 51 αναμετρήσεις.

Προφανώς και η αλλαγή στο format, οι περισσότεροι αγώνες αλλά και η εξέλιξη του αθλήματος με την ταχύτητα, την τεχνική και την ανάπτυξη των παικτών προσφέρεται για να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες φορές τη μπάλα στα δίχτυα.

Υπήρξαν, ωστόσο, στο παρελθόν περιπτώσεις γκολ που μας άφησαν… με το στόμα ανοικτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr