ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Δικαιώθηκαν ιδρυτικά μέλη και εξαπολύουν «επίθεση» στην UEFA

European Super League: Δικαιώθηκαν ιδρυτικά μέλη και εξαπολύουν «επίθεση» στην UEFA

European Super League: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως κέρδισαν τη δικαστική μάχη και καλεί την UEFA να προχωρήσει σε ανάκληση των ποινών

Το θέμα της συγκρότησης της European Super League φαίνεται πως επανέρχεται, μετά τη δικαίωση των Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα από δικαστήριο.

Οι τρεις κορυφαίοι σύλλογοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής (30/7), ενημερώνοντας για τη δικαστική απόφαση και προστάζοντας την UEFA να προχώρηση σε ανάκληση των ποινών.

Παράλληλα οι τρεις ομάδας που είναι ιδρυτικά μέλη της νέας διοργάνωσης, κάνουν λόγο για απειλές της UEFA, μιλώντας για μονοπωλιακή θέση που βλάπτει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ καλωσορίζουν τη σημερινή δικαστική απόφαση που επιβάλλει, με άμεση εφαρμογή, στην UEFA να ανακαλέσει κάθε ενέργεια που έλαβε εναντίον όλων των ιδρυτικών μελών της European Super League, μεταξύ των οποίων και να τερματίσει κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον των τριών συλλόγων που υπογράφουν την ανακοίνωση, ακυρώνοντας ποινές και περιορισμούς που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους 9 ιδρυτικούς συλλόγους, ώστε αυτοί να αποφύγουν πειθαρχικές ενέργειες της UEFA.

Το δικαστήριο στήριξε το αίτημα που έγινε από τους ανθρώπους της European Super League, απέρριψε την έφεση της UEFA και επανέλαβε την προειδοποίηση στην UEFA ότι η αποτυχία της να συμμορφωθεί στην απόφαση συνεπάγεται πρόστιμο και πιθανή ποινική ευθύνη. Η υπόθεση θα αξιολογηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα επανεξετάσει τη μονοπωλιακή θέση της UEFA έναντι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Έχουμε καθήκον να αντιμετωπίσουμε τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο: η UEFA έχει καθιερωθεί ως ο μοναδικός ρυθμιστής, αποκλειστικός φορέας και μοναδικός κάτοχος των δικαιωμάτων των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Αυτή η μονοπωλιακή θέση, που συγκρούεται με τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου, βλάπτει το ποδόσφαιρο και την ανταγωνιστική ισορροπία του. Όπως φαίνεται από άφθονα αποδεικτικά στοιχεία, οι δημοσιονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς και δεν έχουν επιβληθεί σωστά. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν το δικαίωμα να διοικούν τις διοργανώσεις τους.

Είμαστε χαρούμενοι που στο μέλλον δεν θα είμαστε πλέον υποκείμενοι στις συνεχείς απειλές της UEFA. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το έργο της European Super League με εποικοδομητικό και συνεργατικό τρόπο, υπολογίζοντας πάντα όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου: φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, συλλόγους, πρωταθλήματα και εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στοιχεία της πρότασής μας που πρέπει να αναθεωρηθούν και, φυσικά, μπορούν να βελτιωθούν μέσω διαλόγου και συναίνεσης. Παραμένουμε σίγουροι για την επιτυχία ενός έργου που θα είναι πάντα σύμφωνο με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.845 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 12 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 165 οι διασωληνωμένοι