ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρίμ Μπενζεμά: Η υπόθεση «sex tape», το… μεγάλο αυτογκόλ της ζωής του

Καρίμ Μπενζεμά
AP Images

Καρίμ Μπενζεμά: Ο Γάλλος στράικερ κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά, η οποία θα μπορούσε να γίνει ταινία για την «πτώση» ενός ειδώλου.

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους κορυφαίους στράικερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κι η τρέχουσα σεζόν είναι μια από τις καλύτερες της καριέρας του.

Σε 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μετράει ήδη 15 γκολ κι 8 ασίστ, ενώ πρόσφατα ξεπέρασε τα 200 γκολ στη LaLiga. Επίσης, με δικό του τέρμα οι Μαδριλένοι έγιναν η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε τα 1000 γκολ σε Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League, ενώ ο ίδιος ξεπέρασε τον Ραούλ κι ανέβηκε στην τέταρτη θέση της ιστορικής λίστας των σκόρερ. Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια ο Μπενζεμά έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων κι από εκεί που… έφταιγε για τα πάντα, πλέον, είναι ο αγαπημένος της εξέδρας.

Ο 34χρονος τα είχε όλα, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ήθελε περισσότερα! Το χρήμα λένε είναι «γλυκό» και πάντα κυνηγάς περισσότερο, ανεξάρτητα τα «μηδενικά» που έχει ο τραπεζικός σου λογαριασμός. Κάποιοι, μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν και τα όρια για να το κάνουν…

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει πλέον κι ο Μπενζεμά, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ από το Δικαστήριο των Βερσαλλιών. Ο Γάλλος στράικερ κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού του άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική, Ματιέ Βαλμπουενά. Εκείνος και τέσσερα ακόμη άτομα προσπάθησαν να λάβουν χρήματα από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, έχοντας στην κατοχή τους ένα sex tape.

Το χρονικό που θα μπορούσε να γίνει ταινία

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν ο Βαλμπουενά αποφάσισε να αλλάξει συσκευή κινητού, καθώς μια ομάδα ανθρώπων απέκτησε ένα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, στο οποίο συμμετείχε ο παίκτης των «ερυθρόλευκων». Την είδηση γνωστοποίησε η «L’ Equipe», αλλά από εκεί και πέρα υπήρχε σιγή.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο στις αρχές του 2015, όταν ο Βαλμπουενά κατήγγειλε τον Μπενζεμά, ο οποίος ήταν διαμεσολαβητής, ώστε να δοθούν κάποια χρήματα στους εκβιαστές που απειλούσαν να κυκλοφορήσουν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Στην πρώτη του κατάθεση ο παίκτης της Ρεάλ είχε παραδεχθεί την εμπλοκή, λέγοντας ότι ήρθε σε επαφή με έναν από τους εκβιαστές, καθώς τον γνώριζε από το παρελθόν. Ο Μπενζεμά πίεζε τον συμπαίκτη του στους «τρικολόρ» να δώσει 150.000 ευρώ, ωστόσο όπως υποστήριξε δεν συμμετείχε ποτέ σε απόπειρα εκβιασμού, κάτι για το οποίο τον είχε κατηγορήσει ο Βαλμπουενά.

«Δεν έχω γνωρίσει κανέναν που θα καταστρέψει ένα βίντεο δωρεάν μόνο και μόνο επειδή αγαπά τον άλλον», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο έμπειρος μέσος ότι του είχε πει ο συμπατριώτης του. Γενικότερα, ήταν πεπεισμένος ότι λειτουργούσε σαν εκβιαστής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι σχέσεις τους. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντιντιέ Ντεσάμπ να τους αποκλείσει από την εθνική Γαλλίας.

Καρίμ Μπενζεμά - Ματιέ Βαλμπουενά
Ο Βαλμπουενά ήταν πεπεισμένος ότι ο Μπενζεμά λειτουργούσε σαν εκβιαστής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι σχέσεις τουςAP Images

Ο ενοχλημένος Μπενζεμά γλίτωσε τα χειρότερα

Στην όλη υπόθεση ο Καρίμ Μπενζεμά εμφανιζόταν ενοχλημένος με τον πρώην συμπαίκτη του και μέσω των εκπροσώπων του τόνιζε ότι βρέθηκε μπλεγμένος την ώρα που απλά προσπαθούσε να βοηθήσει. Μάλιστα, τον παίκτη της Ρεάλ υπερασπίστηκε κι ένας από τους εκβιαστές λέγοντας ότι «η αστυνομία θεώρησε έγκλημα την προσπάθεια του Καρίμ να σώσει τον Βαλμπουενά».

Ο Μπενζεμά κινδύνευε ακόμα και με πέντε χρόνια φυλάκιση και 90.000 ευρώ πρόστιμο, αλλά αυτό που τον… έσωσε ήταν ότι, όπως αναφέρει η ετυμηγορία, του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι δεν είχε αντιληφθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του.

Θα τον… στιγματίσει για πάντα

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ ξεκαθάρισε ότι ο Μπενζεμά υπολογίζεται κανονικά για την εθνική, ενώ εξακολουθεί να είναι από τα βασικά «όπλα» της Ρεάλ. Εν κατακλείδι, ο Γάλλος στράικερ, λογικά, θα περάσει αναίμακτα το πολύ σοβαρό περιστατικό, ωστόσο δεν παύει να είναι μια «κηλίδα» που δεν θα φύγει ποτέ από πάνω του.

Καρίμ Μπενζεμα
Αυτό που… έσωσε τον Καρίμ Μπενζεμά ήταν ότι, όπως αναφέρει η ετυμηγορία, του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι δεν είχε αντιληφθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.