ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσή Μπάλα 2021: Νικητής ο Μέσι - Καλύτερος επιθετικός ο Λεβαντόφσκι, ομάδα της χρονιάς η Τσέλσι

Λιονέλ Μέσι Χρυσή Μπάλα
Ο Λιονέλ Μέσι με την έβδομη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.
AP Photo/Christophe Ena

Χρυσή Μπάλα: Το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, του διάσημου διαγωνισμού του γαλλικού περιοδικού France Football, κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι.

Τη Χρυσή Μπάλα για το 2021 κέρδισε ο Λιονέλ Μέσι. Αυτή ήταν η έβδομη Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε ο Αργεντινός σούπερ σταρ στην καριέρα του, με την αμφισβήτηση για αυτή τη βράβευση να είναι αρκετά μεγάλη καθώς σε σχέση με τα μυθικά του επιτεύγματα στο παρελθόν, τη χρονιά που φεύγει δεν πέτυχε τόσο πολλά πράγματα.

Την ίδια ώρα, ο διαχρονικά μεγάλος του αντίπαλος Κριστιάνο Ρονάλντο, αναδείχθηκε έκτος στη σχετική ψηφοφορία, γεγονός που έδεινε να τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε ακόμα μια Χρυσή Μπάλα και θα τη βάλει στη συλλογή του δίπλα σε αυτές που κατέκτησε το το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015 και το 2019.

Η πρώτη πεντάδα στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα

Νωρίτερα, ο Πέδρι είχε πάρει το βραβείο KOPA, που απονέμεται στον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών. Ο σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πήρε το βραβείο για τον καλύτερο επιθετικό ενώ ο Τζίτζι Ντοναρούμα αυτό του καλύτερου επιθετικού.

Η Αλεξία Πουτέγιας αναδείχθηκε η καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστής. Αναφορικά με την καλύτερη ομάδα της χρονιάς, το βραβείο πήγε στην Τσέλσι, η οποία κατέκτησε μετά από χρόνια το Champions League. Αυτός ήταν και ο λόγος που ποδοσφαιριστές της όπως ο Νγκολό Καντέ και ο Ζορζίνιο, ήταν υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα.

Ένα ξεχωριστό βραβείο απονεμήθηκε στον αρχηγό της Εθνικής Δανίας, Σιμόν Κιάερ, για τη συμπεριφορά του ίδιου και των συμπαικτών του στο άσχημο συμβάν της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν μέσα στο γήπεδο, στο πρόσφατο Euro.

Ο Λουίς Σουάρες έδωσε τη Χρυσή Μπάλα στον Λιονέλ Μέσι

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Λιονέλ Μέσι, τα χειροκροτήματα στον χώρο σκέπασαν τα πάντα. Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, πλέον, που συνοδευόταν από την οικογένειά του, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο από τα χέρια του Λουίς Σουάρες.

Η βράβευση της Άλεξ Πουτέγιας

Η βράβευση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Η βράβευση του Πέδρι

Η ξεχωριστή βράβευση του Σιμόν Κιάερ

Η βράβευση της Τσέλσι

Η βράβευση του Τζίτζι Ντοναρούμα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: «Του έριξα τέσσερις σφαλιάρες» - Τι λέει η 13χρονη που επιτέθηκε σε συμμαθητή της (vid)

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βλέπουμε τις νεκροφόρες να περνάνε – Η κατάσταση είναι απελπιστική»