ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονίζει ο Κρίστιαν Έρικσεν: «Για πέντε λεπτά ήμουν νεκρός – Όνειρο να παίξω στο Μουντιάλ»

Κρίστιαν Έρικσεν Δανία
AP Images

Κρίστιαν Έρικσεν: Ο Δανός μέσος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, μετά την κατάρρευση του στον αγώνα με τη Φινλανδία στο Euro 2020.

Ο 29χρονος παίκτης υπέστη καρδιακή προσβολή και χρειάστηκε να χειρουργηθεί, προκειμένου να του τοποθετηθεί βηματοδότης. Έκτοτε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει και πάλι στα γήπεδα.

Ο Έρικσεν έχει γυρίσει στην πατρίδα του και δουλεύει με τον προσωπικό προπονητή του στο γήπεδο της Οντένσε, της ομάδας όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο που δείχνει τον Δανό να προπονείται στις εκτελέσεις φάουλ. Κομμάτι που παιχνιδιού, στο οποίο είναι σπεσιαλίστας.

Ο πρώην παίκτης της Ίντερ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές και τα πέντε λεπτά στα οποία δεν ήταν εν ζωή. Επίσης, στάθηκε στο συγκινητικό κύμα συμπαράστασης που έλαβε όσο ήταν στο νοσοκομείο, αλλά και στο όνειρο του να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Όσα είπε ο Κρίστιαν Έρικσεν...

«Ήταν φανταστικό το ότι τόσοι άνθρωποι ένιωσαν την ανάγκη να μου γράψουν ή να μου στείλουν λουλούδια. Είχε αντίκτυπο σε τόσους πολλούς ανθρώπους και αισθάνθηκαν ότι πρέπει να το γνωρίζουμε εγώ και η οικογένειά μου. Αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο. Στο νοσοκομείο, συνεχώς μου έλεγαν ότι έστελναν κι έστελναν λουλούδια. Ήταν περίεργο διότι δεν περίμενα ότι ο κόσμος θα μου έστελνε λουλούδια. Διότι για πέντε λεπτά ήμουν νεκρός.

Ο στόχος μου είναι να παίξω στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλω να παίξω. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου όλον αυτόν τον καιρό. Είναι ένας στόχος, ένα όνειρο. Το αν θα με επιλέξουν είναι άλλο θέμα. Αλλά το όνειρό μου είναι να επιστρέψω. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να επανέλθω στη δράση γιατί δεν αισθάνομαι καθόλου διαφορετικός. Σωματικά, είμαι και πάλι σε τέλεια φυσική κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος μου και σίγουρα υπάρχει χρόνος ακόμη. Γι' αυτό μέχρι τότε θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και να αποδεικνύω ότι είμαι και πάλι στο ανώτατο επίπεδο. Το όνειρό μου είναι να συμμετάσχω ξανά στην εθνική Δανίας, να παίξω ξανά στο "Parken" και να αποδείξω ότι ήταν κάτι που συνέβη μια φορά κι ότι δεν θα ξανασυμβεί. Ότι έχω προχωρήσει και ότι μπορώ να αγωνιστώ ξανά στην εθνική. Και πάλι, είναι στο χέρι του προπονητή να με αξιολογήσει. Αλλά η καρδιά μου δεν είναι εμπόδιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Επιστροφή 10/01 - Τρία self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς - Τι ισχύει για κρούσματα

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 50.126 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι

Τι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή