ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Κώστας Τσιμίκας στο Λίβερπουλ - Ρεάλ

Κώστας Τσιμίκας Λίβερπουλ
AP Images

Τελικός Champions League: Την ευκαιρία να γράψει ιστορία με τη Λίβερπουλ έχει ο Κώστας Τσιμίκας στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Stade de France».

Ο Έλληνας αμυντικός θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τους «Reds», οι οποίοι κυνηγούν το έβδομο τους.

Σε περίπτωση που τα καταφέρουν, ο Τσιμίκας θα γίνει κι ο πρώτος Έλληνας που σηκώνει τη σημαντικότερη κούπα σε διασυλλογικό επίπεδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χώρα μας είναι εκείνη με τους περισσότερους φιναλίστ, χωρίς να έχει νικητή στη διοργάνωση. Συνολικά είναι 12!

Ο λόγος για τους 11 ποδοσφαιριστές (Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης) του Παναθηναϊκού από τον χαμένο τελικό του Wembley το 1971 κόντρα στον Άγιαξ και τον Άκη Ζήκο, ο οποίος δεν κατάφερε να το σηκώσει με τη Μονακό το 2004, κόντρα στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο (επικράτησε 3-0).

Ο Τσιμίκας, λοιπόν, που γίνεται ένας ακόμη Έλληνας που θα δώσει το «παρών», έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μείνει στην ιστορία της διοργάνωσης, ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη χώρα μας που την κατακτά.

Πάει στην Μπάγερν Μοναχού ο Μανέ!

Ο αγώνας για το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ πιθανό να είναι ο τελευταίος για τον Σαντιό Μανέ, με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός βρίσκεται μια «ανάσα» από τη μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «L’Equipe», οι Βαυαροί είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια με τη Λίβερπουλ, η οποία θα πάρει ως αντάλλαγμα 30.000.000 ευρώ. Ο Μανέ αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με την Μπάγερν, όπου ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβεντόφσκι.

Σχετικές ειδήσεις