ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μ. 0-1: Η «βασίλισσα» του Champions League! Για 14η φορά στην κορυφή της Ευρώπης

Champions League
AP Images

Τελικός Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ του Βινίσιους και «κέρβερο» τον Τίμπο Κουρτουά, λύγισε 1-0 τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το 14ο τρόπαιο της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτή είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης! Η Ρεάλ συνέχισε το εντυπωσιακό σερί της στους τελικούς, καθώς πλέον έχει κερδίσει τους οκτώ τελευταίους κι είναι με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά ο σύλλογος με τα περισσότερα τρόπαια.

Σε έναν τελικό, όπου ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση, λόγω των όσων έγιναν έξω από το «Stade de France», οι δύο ομάδες μας αντάμειψαν με το θέαμα που μας προσέφεραν. Έδωσαν μια τρομερή μάχη, στην οποία, όμως, μπορούσε να νικήσει μόνο μία!

Η Λίβερπουλ δεν ήταν γιατί μπροστά της συνάντησε έναν ανίκητο, Κουρτουά! Ό,τι κι αν έκαναν οι συμπαίκτες του Κώστα Τσιμίκα (έμεινε στον πάγκο), ο Βέλγος τερματοφύλακας απλά δεν δεχόταν γκολ κι ως εκ τούτου το γκολ του Βινίσιους ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 30χρονος γκολκίπερ έκανε συνολικά εννιά επεμβάσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των τελικών!

Οι «Reds» είχαν δοκάρι με τον Μανέ στο πρώτο μέρος, όπου η Ρεάλ βρήκε γκολ με τον Μπενζεμά, το οποίο όμως δεν μέτρησε μετά και τον έλεγχο από το VAR. Ήταν, πάντως, μια φάση που σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Στο δεύτερο μέρος, η «βασίλισσα» σκόραρε με τον Βινίσιους στην πρώτη καλή φάση της, ενώ από εκεί και πέρα οι παίκτες του Κλοπ άσκησαν μεγάλη πίεση για την ισοφάριση. Ο Κουρτουά, όμως, ήταν «κέρβερος».

Γήπεδο: «Stade de France» (Παρίσι)
Σκόρερ: 59' Βινίσιους
Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)
Κίτρινες: Φαμπίνιο
Αποβολές: -

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Σαλάχ, Ντίαζ (65’ Ζότα), Μανέ.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (86’ λ. τρ. Καμαβινγκά), Βινίσιους (90+4' Ροντρίγο), Μπενζεμά.

Τα highlights του Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Σχετικές ειδήσεις