ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ράιαν Γκιγκς: Καταθέτουν οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γκάρι Νέβιλ - Τον «κατακεραύνωσε» ο εισαγγελέας

Ράιαν Γκιγκς
AP Photo/Gregorio Borgia, File

Ράιαν Γκιγκς: Ο εισαγγελέας, Πίτερ Ράιτ «κατακεραύνωσε» τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας στην πολύκροτη δίκη του.

Ο Ράιαν Γκιγκς κατηγορείται για επίθεση στην πρώην σύντροφό του, Κέιτ Γκρέβιλ και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Ο Ράιτ στην αγόρευση του προς τους ενόρκους «κατακεραύνωσε» τον Ουαλό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, υπογραμμίζοντας ότι: «Στο γήπεδο οι ικανότητές του ήταν εξαιρετικές και πολύ σπουδαίες. Εκτός γηπέδου και στην ιδιωτικότητα της προσωπικής του ζωής και του σπιτιού του, πίσω από κλειστές πόρτες, υπήρχε μια πολύ πιο άσχημη και πιο απαίσια πλευρά του χαρακτήρα του».

Ο εισαγγελέας είπε ότι η υπόθεση περιελάμβανε «μια λιτανεία κακοποίησης, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής μιας γυναίκας που δήλωνε ότι αγαπούσε. Η συστηματική και κατά καιρούς βίαιη κακοποίηση μιας γυναίκας είναι το αντικείμενο αυτής της υπόθεσης, την στιγμή που όλη την ώρα την κυνηγούσε».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Κρις Ντόου, ανέφερε από την πλευρά του ότι ο Γκιγκς «δεν χρησιμοποίησε ποτέ βία κατά της Κέιτ Γκρέβιλ», λέγοντας ότι το ζευγάρι «συμπεριφέρθηκε σαν να μαλώνουν παιδιά».

Επίσης, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ουαλίας αναγνώρισε ότι υπήρξε «μικρή και τυχαία επαφή» κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης για ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε σκόπιμη επίθεση με το κεφάλι και είπε ότι «δεν ήταν εξ αποστάσεως εγκληματική επίθεση».

Η Δευτέρα (8/8) ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της δίκης, η οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 ημέρες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κι ο πρώην συμπαίκτης του στους «κόκκινους διαβόλους», Γκάρι Νέβιλ θα καταθέσουν ως μάρτυρες. Το ίδιο ισχύει για τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκιλ και την πρώην σύζυγο του Γκιγκς, Στέισι.

Σχετικές ειδήσεις