ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Κινδυνεύει με αποβολή η Μάντσεστερ Σίτι

Premier League: Κινδυνεύει με αποβολή η Μάντσεστερ Σίτι
AP

Η Μάντσεστερ Σίτι ελέγχεται για πολλαπλές οικονομικές παραβάσεις από ανεξάρτητη αρχή της Premier League, η οποία μπορεί ακόμα και να διατάξει την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

«Σεισμός» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να αρνήθηκε τη συνεργασία σε έλεγχο ανεξάρτητης επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά τη διαρροή εγγράφων από το Spiegel το 2018, από την οποία προέκυψε ότι η αγγλική ομάδα έχει παραβιάσει κατά συρροή το Financial Fair Play.

Για αυτές τις παραβάσεις η Μάντσεστερ Σίτι είχε τιμωρηθεί αρχικά με αποβολή από τις διοργανώσεις της UEFA, ωστόσο, πέτυχε την αναστολή της ποινής μετά από έφεση. Τώρα, η Σίτι είναι υπόλογη και στην Premier League η οποία εξετάζει ποινές που περιλαμβάνουν από την αφαίρεση βαθμών ως την αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η ίδια η ομάδα σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως περιμένει την επανεξέταση του θέματος, θα δώσει τα στοιχεία και επιθυμεί να κλείσει δια παντός το ζήτημα.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι:

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έκπληκτη από την έκδοση αυτών των υποτιθέμενων παραβιάσεων των κανονισμών της Premier League, ιδιαίτερα δεδομένης της εκτεταμένης εμπλοκής και του τεράστιου όγκου λεπτομερούς υλικού που έχει παρασχεθεί στην Premier League.

Ο σύλλογος καλωσορίζει την επανεξέταση αυτού του θέματος από μια ανεξάρτητη επιτροπή, που θα εξετάσει αμερόληπτα όλα τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν για την υποστήριξη της θέσης μας.

Ως εκ τούτου, προσβλέπουμε στο να λήξει αυτό το θέμα οριστικά».