ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν (photos)

Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν (photos)

Τη μία μαχαιριά μετά την άλλη δέχεται εδώ και μία εβδομάδα το ποδόσφαιρο της χώρας μας που αδυνατεί να συνέλθει από τα διαδοχικά , πισώπλατα και κατά μέτωπον κτυπήματα τα οποία το έχουν φέρει σε μία μάλλον άνευ προηγουμένου τεράστια κρίση.

Με αφετηρία την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος ξεκίνησε μία σειρά αλυσιδωτών εκρήξεων με συμμετοχή ηγετικών στελεχών κορυφαίων ΠΑΕ, την Ομοσπονδία του σπορ να προχωράει σε απόφαση εν θερμώ για την προστασία της διαιτησίας, τις Λίγκες των δύο μεγαλύτερων κατηγοριών του πρωταθλήματος να μπαίνουν στο χορό , και γενικά να ακολουθεί το έλα να δεις και να ... μην πάρεις.

Και όλα αυτά μέσα σ' ένα σκηνικό πίκρας, κατηγοριών και ντροπής που συνόδευσαν το σύντομο τελικά πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας το οποίο τερματίστηκε με το οδυνηρό για κάθε εμπλεκόμενο, και περισσότερο απ' όλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 0-1 από τα δίχως εκτίμηση διεθνώς Νησιά Φερόε.

Σ' αυτό το ήτανε στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος περιβάλλον το κακό πήγαινε διαρκώς στο... χειρότερο για να φθάσει (ελπίζουμε αν και μάλλον άδικα) στο ναδίρ του με τη σημερινή επιμονή της ΕΠΟ στο να μην διεξαχθούν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα το προσεχές 4ημερο.
Σε μία εποχή που η μπάλα στην Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της έπειτα από τα απροσδόκητα στραβοπατήματα της ομάδας που επί μία 10ετία αποτελούσε τον σπουδαιότερο πρεσβευτή της και το διεθνές της... άλλοθι τα εν οίκω άπλυτα της γίνονται εν δήμω και δεν μοιάζει να υπάρχει τρύπα να κρυφτεί.

Προσκήνιο και παρασκήνιο φαίνεται να ενεργούν σε συγχρονισμό για να αποτελειώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καθείς για να στηρίξει τα επιμέρους συμφέροντα κεκτημένα και προσδοκώμενα του και το τόπι έχει χαθεί και ποιος να το συμμαζέψει. Το βέβαιο είναι ότι λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πολιτειακή αναβολή για τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού η ίδια η «μάνα» του σπορ Ομοσπονδία με την επίμαχη (επιεικώς) απόφαση της έρχεται να βάλει πρώτη τα δικά της χέρια για να πνίξει τα παιδιά της. Μ' άλλα λόγια μη χειρότερα άμοιρη Παναγιώταινα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr