Απόλυτη επιβεβαίωση: Κούρεμα και ρύθμιση από την κυβέρνηση στα χρέη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Απόλυτη επιβεβαίωση: Κούρεμα και ρύθμιση από την κυβέρνηση στα χρέη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Φαίνεται ότι για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακολουθεί μια περίοδος που ο ιδιοκτήτης της, Γιάννης Αλαφούζος, θα βρει μπροστά του το... δώρο από την πλευρά της κυβέρνησης, που από τις 24 Απριλίου είχε πρώτο αποκαλύψει το Newsbomb.
Σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως δεδομένη πια την υπαγωγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ειδικό πλαίσιο της ρύθμισης οφειλών χρεοκοπημένων εταιρειών, έχοντας ήδη κάνει αίτημα για να μπουν στον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων».
 
Πρόκειται για το μια ρύθμιση που σαφέστατα, εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που όλα δείχνουν πως θα γίνει, θα προσφέρει τεράστια ανάσα στην ιδιοκτησία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Και αυτό γιατί τα παλαιά, αλλά και τα νέα χρέη θα μπουν σε διαδικασία ρύθμισης σε 120 δόσεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος του συνολικού χρέους, που μπορεί να φτάσει και το 70%, μπορεί να «κουρευτεί», εφόσον οι προτάσεις της ΠΑΕ για διακανονισμό γίνουν αποδεκτές από τα 2/3 των οφειλετών.
 
Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, μόνο από τις σημερινές υποχρεώσεις και οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τράπεζες και κρατικούς φορείς, η ρύθμισή τους μπορεί να προσφέρει όφελος 500.000 ευρώ μηνιαίως, καθώς από τις 600.000 ευρώ που απαιτούνται σήμερα ως ελάχιστες καταβολές, το ποσό αυτό μετά την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα πέσει στις 100.000 ευρώ.
 
Θυμίζουμε πως με δύο δημοσιεύματά του στις 24 και 26 Απριλίου, το Newsbomb είχε αποκαλύψει όλο το σχεδιασμό που από τότε είχε πέσει στο τραπέζι, στις συζητήσεις κυβερνητικών στελεχών για το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από τον οποίο άμεσα κερδισμένος βγαίνει ο σημερινός ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος, αφού με τον τρόπο αυτό κουρεύονται και ρυθμίζονται οι δικές του υποχρεώσεις προς δημόσιο και τράπεζες. Υποχρεώσεις που έχει δεσμευτεί δημοσίως προς τον κόσμο και κατ' ιδίαν -στις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες- πως θα αναλάβει εκείνος σε ύψος 20.000.000 ευρώ.