ΚΟΣΜΟΣ

Απόκοσμες εικόνες: Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη (pics)

Απόκοσμες εικόνες: Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη (pics)
Μοναδικό θέαμα!
Youtube/Science Channel

Τα συνήθη κρυστάλλινα νερά ενός εκπληκτικού τροπικού νησιού βάφτηκαν κόκκινα σαν αίμα, προβληματίζοντας τους επιστήμονες για την προέλευση αυτού του φαινομένου

Απόκοσμες εικόνες αεροφωτογραφιών από την περιοχή, 235 μίλια από την ακτή της Ινδονησίας, δείχνουν την άμμο, τα πετρώματα και τα ρηχά νερά να είναι μυστηριωδώς έντονα κόκκινα.

Το φαινόμενο χαρακτηρίστηκε από εμπειρογνώμονες «πολύ τρομακτικό», όταν μάλιστα η κόκκινη μάζα ήταν ζωντανή και κινείτο προς την ακτή, φέρνοντας στον νου ταινίες τρόμου.

Κάποιοι επιστήμονες σκέφτηκαν ότι ίσως το νερό να είχε γίνει κόκκινο από το αίμα φαλαινών, μετά από μαζική σφαγή τους, όπως συμβαίνει στα νησιά Φερόε.

Κάθε χρόνο στο σύμπλεγμα 18 νησιών στη μέση του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, στα βορειοδυτικά της Σκωτίας και στα μισά της διαδρομής μεταξύ Ισλανδίας και Νορβηγίας, υπάρχει σφαγή φαλαινών σε μια παράδοση που χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια.

Ωστόσο, σε περαιτέρω έρευνες διαπίστωσαν ότι η περιοχή, γνωστή ως νησί των Χριστουγέννων, είναι μέρος ενός αυστραλιανού εδάφους κατά της φαλαινοθηρίας και επομένως είναι απίθανο να είναι τόπος σφαγής.

Το μυστήριο της κόκκινης παραλίας λύθηκε όταν οι επιστήμονες βρήκαν ότι το κόκκινο χρώμα προέρχεται από το νερό και όχι από το έδαφος.

Δείτε ποια είναι η λύση στο μυστήριο στη Gallery του Newsbomb.gr:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Απόβαση Τούρκων σε νησί του Αιγαίου

Φονικό στην Κρήτη: Τα τελευταία λεπτά της 32χρονης - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον συζυγοκτόνο

Σχετικές ειδήσεις