ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βασιλειάδης: «Δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο το πρότζεκτ του Βοτανικού»

Βασιλειάδης: «Δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο το πρότζεκτ του Βοτανικού»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε πως η λύση του Βοτανικού είναι πιο εφικτή για τον Παναθηναϊκό. «Δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον που αποφάσισε να πέσει σε τοίχο», το σχόλιό του για την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μεγάλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός αθλητισμού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στο θέμα του Βοτανικού, όσο και στην κατασκευή γηπέδου μπάσκετ της ΑΕΚ στα Λιόσια. Παράλληλα, ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο μπάσκετ και το θέμα του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει καμία άλλη παρέμβαση λέγοντας με νόημα πως «δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον από το να πάει να πέσει πάνω σε έναν τοίχο αν έχει αποφασίσει να γίνει αυτό το πράγμα»!

Αναφορικά με την εμπλοκή ποδοσφαιρικών παραγόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε: «Επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού απαρτίζεται από ανθρώπους που αποκτούν δύναμη και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό για άλλους λόγους, για άλλους σκοπούς πλην του αθλητισμού. Απλώς δόθηκε το μήνυμα πιο εμφατικά ίσως, είναι η παθογένεια που κρατά τον επαγγελματικό αθλητισμό χαμηλά, δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο το προϊόν. Θα πρέπει να βγάζουν λεφτά από αυτό οι επιχειρηματίες που ασχολούνται αλλά δεν ενδιαφέρονται.

Προσπαθήσαμε τέσσερα χρόνια να βάλουμε κάποιους κανόνες, να αλλάξουμε το τοπίο, να εκσυγχρονίσουμε ένα κακό πλαίσιο, η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα περιβάλλον το οποίο είναι σχετικά καλύτερο από το παρελθόν, έχουμε τις ξένες συνομοσπονδίες στο πλάι μας, κάναμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε πως θα φύγουν οι σκιές…

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, όπως το VAR ας πούμε, το οποίο όλοι το ήθελαν αλλά κανείς δεν αναλάμβανε να το υλοποιήσει. Και ελπίζουμε πως και από την επόμενη χρονιά και με την αναδιάρθρωση θα έχουμε ένα νέο προϊόν το οποίο όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να το προστατεύουν να το θωρακίσουν για να παράγει τα έσοδα και γι’ αυτούς, αλλά και για μας σαν ελληνικό δημόσιο».

Ενώ για το θέμα του Βοτανικού, σχολίασε ότι: «Οι συζητήσεις για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μπορεί λόγω εκλογών αυτά να φαίνονται πολύ περισσότερο αλλά ήταν βασική μας επιδίωξη να μπορέσουμε να λύσουμε γηπεδικά προβλήματα σοβαρά που είχαμε, γιατί πιστεύουμε πως ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπίσεις και τη βία είναι να έχεις αξιόλογες και οικονομικά βιώσιμες που να δημιουργούν και οικονομική δραστηριότητα γύρω από αυτές.

Για το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε λύση στο ποδόσφαιρο, για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, εμείς προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο και ανάλογα και το είδος του προβλήματος να βοηθήσουμε τον ιστορικό σύλλογο, μας ενδιαφέρει να βρει μια λύση για το γηπεδικό του που να είναι προς το συμφέρον της ΠΑΕ αλλά και του ίδιου του δημοσίου. Συζητούσαμε το Athens Alive, είναι πολύ χρονοβόρο και πολύ περίπλοκο μέσα σε ένα πλαίσιο μιας ανάπλασης που χρειάζεται οπωσδήποτε ο χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο Βοτανικός ήταν μια λύση πιο απλή, με δεδομένο ότι μετά και το τέλος των δικαστικών προσφυγών οι οποίες ήρθαν και ρύθμισαν μια κανονικότητα και έβαλαν τους όρους για να γίνουν εκεί οι όποιες παρεμβάσεις θα μπορούσε να είναι εφικτή με πολλούς αστερίσκους. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί έρχεται να κουμπώσει με τις παρεμβάσεις που έχουμε στο μυαλό μας για το κέντρο της Αθήνας, σας θυμίζω προ ημερών έγινε η παρέμβαση για τα προσφυγικά, στο πλαίσιο της ενοποίησης του χώρου της Λ. Αλεξάνδρας.

Θα ήταν καλό να προχωρούσε και το πρότζεκτ του Βοτανικού, δείχνει ότι είναι σε έναν καλό δρόμο για να προχωρήσει, δυστυχώς λόγω των εκλογών υπάρχει μια διαδικασία παγώματος, νομίζω πως είναι μια καλή λύση για την πόλη της Αθήνας και για τον Παναθηναϊκό».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr