Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς έγινε η τηλεοπτική μετάδοση του Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης στην εποχή του κορονοϊού

Χρήστος Γιαννούλης Χρήστος Γιαννούλης

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Πώς έγινε η παραγωγή και η τηλεοπτική μετάδοση του πρώτου «Clasico» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στην εποχή της πανδημίας.

Το Σάββατο (24/10), η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο «Clasico» στην εποχή του κορονοϊού. Η «Βασίλισσα» επικράτησε 3-1 στο άδειο, λόγω των μέτρων, «Καμπ Νου» απέναντι στους «μπλαουγκράνα» και κατάφερε να ξεφύγει στη βαθμολογία από τους Καταλανούς.

Η διαφορά, βέβαια, του συγκεκριμένου «Clasico» σε σχέση με όλα όσα έχουν προηγηθεί από τη δεκαετία του 1920 κι έπειτα, ήταν πως αυτό το ντέρμπι έγινε για πρώτη φορά στη «σκιά» της πανδημίας.

Ο κορονοϊός έχει αδειάσει τα γήπεδα, ενώ έχει κάνει και αρκετά δύσκολο το έργο όλων όσων εργάζονται στη «βιομηχανία» του ποδοσφαίρου. Είτε αυτοί είναι αθλητές, προπονητές και στελέχη ομάδων, είτε εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές παραγωγές και δημοσιογράφοι.

Στο πρώτο «El Clasico» της εποχής του κορονοϊού, λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή «La Liga» και η εταιρεία που κάνει την τηλεοπτική παραγωγή στα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος «MediaPro», εφάρμοσαν ένα νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το πόσο σημαντικό ήταν το να διεξαχθεί η μετάδοση του αγώνα κανονικά, το καταλαβαίνει κανείς και από τον αριθμό των τηλεθεατών. Υπολογίζεται πως το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης του Σαββάτου (24/10), το παρακολούθησαν περίπου 650 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη!

Για να μπορέσει να γίνει χωρίς προβλήματα η μετάδοση, λοιπόν, έγιναν 150 rapid tests, υπήρχαν παντού αντισηπτικά, μοιράστηκαν 400 μάσκες στους εργαζόμενους στην παραγωγή. Έγινε απολύμανση καμερών και όλων των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μετάδοση ενώ προφανώς τηρήθηκαν και όλες οι αποστάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ένα βήμα πριν την απόφαση ο Μητσοτάκης – «Τρομάζουν» τα κρούσματα