ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι δηλώσεις του μετά το βίντεο στο Λονδίνο (pics -vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι δηλώσεις του μετά το βίντεο στο Λονδίνο (pics -vid)
AP

«Ειλικρινά το χρωστώ σε σας. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική» ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την μεγάλη νίκη του.

Στο πάνθεον των μεγάλων του τένις, και στους θρύλους του ελληνικού αθλητισμού, καταχωρίστηκε με ανεξίτηλα γράμματα από την Κυριακή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έγραψε ιστορία νικώντας με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των ATP Finals στο Λονδίνο. Το ματς με τον Αυστριακό ήταν συναρπαστικό με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ.

Με μεγάλη ανατροπή ο Στέφανος κατέκτησε έτσι τον 4ο και μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στην O2 Arena, και έγινε ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. Για "νέο βασιλιά του Λονδίνου" κάνει λόγο η διοργάνωση.

Δείτε την gallery:

Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν είπε πάρα πολλά. Αρχικά απευθύνθηκε προς τον Ντόμινικ Τιμ: «Θέλω να σε συγχαρώ, είσαι έμπνευση για μένα και για πολλούς άλλους παίκτες», είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια και συνέχισε: «Ήταν μια φανταστική μάχη, μια πολύ όμορφη μάχη για το τένις. Πολλά συγχαρητήρια για την φανταστική σεζόν που είχες και για την σκληρή δουλειά που έκανες όλη την χρονιά.»

Πρόσθεσε ακόμη: «Νιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον πατέρα μου και την μητέρα μου, αλλά και τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε. Το κάνατε τόσο ξεχωριστό για μένα, δεν έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου τόση αγάπη. Ειλικρινά το χρωστώ σε σας. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του τουρνουά, χωρίς αυτούς δεν θα είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή. Εύχομαι να τα ξαναπούμε πολλές φορές στο μέλλον».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα:

ΤΩΡΑ: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Μολότοφ, φωτιές και χημικά

Πολυτεχνείο 2019: Παλμός και συγκίνηση στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την 46η επέτειο εξέγερσης

Σχετικές ειδήσεις