ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο αντίπαλος στους «16» του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο αντίπαλος στους «16» του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε τον αντίπαλό του στους «16» του Roland Garros
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έμαθε τον αντίπαλό του στον αγώνα για τον τέταρτο γύρο, που θα κρίνει την παρουσία του στα προημιτελικά του Roland Garros.

Μετά την εύκολη πρόκριση επί του Αλιάζ Μπέντενε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς περίμενε να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στους «16» του Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν χρειάστηκε να μείνει για… πολύ στην αναμονή. Όπως συνέβη στον δικό του αγώνα, όπου εγκατέλειψε ο Σλοβένος τενίστας στο τρίτο σετ, έτσι και στον αγώνα με τον νικητή του οποίου θα «διασταυρωνόταν» ο Τσιτσιπάς, υπήρξε εγκατάλειψη του ενός εκ των δυο αθλητών.

Αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, λοιπόν, θα είναι ο Γκριγκόρ Νιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος, νο20 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε 2-0 σετ του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα από την Ισπανία, νο101 στην παγκόσμια κατάταξη. Στο τρίτο σετ, ο Μπαένα εγκατέλειψε κι έτσι ο Ντιμιτρόφ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Τις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ημέρα – πιθανότατα τη Δευτέρα (05/10) – και η ώρα του αγώνα του Έλληνα τενίστα.

Η πρόκριση στους «16» με την εγκατάληψη του Μπέντενε

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν καταιγιστικός και κόντρα στον Αλιάζ Μπέντενε από τη Σλοβενία. Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά εγκατέλειψε τον αγώνα καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι από το πρώτο σετ, με την εικόνα που είχε, όμως, η αναμέτρηση ήταν δεδομένη η επικράτηση του Στέφανου που πλέον περιμένει τον αντίπαλό τους στους «16» του γαλλικού όπεν.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Στέφανου Τσιτσιπά και στον Γ’ γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής πολύ εύκολα προηγήθηκε 2-0 σετ δείχνοντας αποφασισμένος να «καθαρίσει» γρήγορα την πρόκριση στους «16» του γαλλικού όπεν. Κάτι που έγινε τελικά, με την εγκατάλειψη του Σλοβένου λόγω του τραυματισμού του.

Τα highlights της νίκης του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τράβηξε τα βλέμματα πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο αγώνας του με τον Σλοβένο, αφού εμφανίστηκε στο κορτ με την πρωτότυπη μάσκα που έχει επάνω ένα σκίτσο του ίδιου. Μια μάσκα που είχε φορέσει πρόσφατα και ο πατέρας του, αλλά και το υπόλοιπο τιμ. Εκτός από τις μάσκες με το… καρτούν του Στέφανου Τσιτσιπά, το υπόλοιπο σταφ του Έλληνα πρωταθλητή φορούσε και μάσκες που έγραφαν «Team Tsitsipas».

Εκτός από το… στιλιστικό σκέλος στο οποίο έκλεψε την παράσταση, πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός και στο κορτ. Προηγήθηκε 5-0 στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε εύκολα 6-1 ενώ και το δεύτερο πήγε στον Έλληνα πρωταθλητή με 6-2.

Εν τω μεταξύ, ο αντίπαλος του Τσιτσιπά αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα, χρειάστηκε να σταματήσει ο αγώνας για να του δεθεί το πόδι και να συνεχίσει. Αυτό φαίνεται πως έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έδειχνε σε καλή κατάσταση και στο τρίτο σετ. Ένα σετ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς με τον Τσιτσιπά να προηγείται 3-1, ο Μπέντενε εγκατέλειψε τον αγώνα κι έτσι ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας «Θεός» του τένις, θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης. Στα προημιτελικά, όποιος εκ των δυο προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάρτον Φούκσοβικς (Νο63, Ουγγαρία) και Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο12, Ρωσία).

Αυτό σημαίνει πως αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχωρήσει, τότε έχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς ενώ με τον Ράφα Ναδάλ μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «16» του Roland Garros – Εγκατέλειψε ο αντίπαλός του

Η εντυπωσιακή μάσκα του Τσιτσιπά κι ο τραυματισμός του αντιπάλου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr