ΣΠΟΡ

Πέθανε στη διάρκεια της προπόνησης ένας υπεραθλητής (photos+video)

Πέθανε στη διάρκεια της προπόνησης ένας υπεραθλητής (photos+video)

Θρήνος στον χώρο των ακραίων και υπαίθριων σπορ από τον θάνατο του Βινς Ρεφέτ, που σόκαρε συναθλητές του καθώς έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της προπόνησης.

Ο Βινς Ρεφέτ ήταν μέλος του θρυλικού δίδυμου «Soul Flyers», μαζί με τον Φρεντ Φιζέν, και έχασε την ζωή του σε ηλικία 36 ετών, κατά την διάρκεια μιας προπόνησης με το «Jetman», μια μηχανοκίνητη συσκευή που μπορεί να πετάξει με ταχύτητα έως και 400 χλμ/ω, στο Ντουμπάι.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κατορθώματα του, ο Ρεφέτ είχε πηδήξει από τον υψηλότερο πύργο στον κόσμο, τον περίφημο Burj Khalifa ύψους 828 μέτρων, και είχε πετάξει πάνω από το Mont-Blanc.

Σύσσωμος ο πλανήτης των ακραίων και υπαίθριων σπορ, του αποτίνει φόρο τιμής. Ο εκπρόσωπος του Jetman Dubai, Αμπντάλα μπεν Χαμπτούρ, έκανε λόγο για «έναν ταλαντούχο αθλητή και ένα πολύ αγαπημένο και σεβαστό μέλος της ομάδας μας», ενώ άλλο εκπρόσωποι του χώρου, τον χαρακτήρισαν «μύθο», «πηγή έμπνευσης» και «σύγχρονο υπερήρωα».

Με αφορμή τον θάνατο του Ρεφέτ, η χορηγός εταιρεία του, Red Bull, έδωσε στην δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην μνήμη όλων μας, θα υπάρχει πάντα το συναρπαστικό θέαμα του Βινς, να κινείται, ψηλά στον ουρανό, με τον φίλο του Φρεντ Φιζέν, το άλλο μισό του δίδυμου «Soul Flyers». Τα κατορθώματά τους θα παραμείνουν αξέχαστα. Για τους φίλους του Βινς, οι ισχυρότερες αναμνήσεις προέρχονται από την ζωή στο έδαφος. Όπως το έντονο πάθος και το καλό χιούμορ του. Έφθασε και ξεπέρασε, τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον ουρανό, αλλά το έκανε με επαγγελματισμό και μεγάλη προσοχή. Τα βαθύτερα συλλυπητήρια μας, στην σύζυγο του, Ανιές, στην οικογένειά του, στον Φρεντ Φιζέν και στους πολλούς ανθρώπους που το χαμόγελο του Βινς τους έκανε να ταξιδεύουν».