ΣΠΟΡ

Θρήνος στον παγκόσμιο στίβο - «Έφυγε» πρώην αθλητής και προπονητής

Θρήνος στον παγκόσμιο στίβο - «Έφυγε» πρώην αθλητής και προπονητής

H World Athletics εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Φρανκ Χένσελ, πρώην γενικού διευθυντή της Γερμανικής Ομοσπονδίας Στίβου (DLV), ο οποίος έφυγε από τη ζωή στη Φρανκφούρτη μετά από μακρά ασθένεια.

Ο Χένσελ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου το 2009 στο Βερολίνο, ήταν 70 ετών.

Ο παλιός δεκαθλητής υπηρέτησε το στίβο και ως εθνικός προπονητής της Γερμανίας, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε στην ομοσπονδία διάφορες διοικητικές θέσεις. Μετά την καριέρα του στην DLV, διορίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού, όπου διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Ο Χένσελ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στις δύο πιο πρόσφατες και εξαιρετικά επιτυχημένες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο. Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Βερολίνου (BOC) που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 και αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr