ΣΠΟΡ

Χάμιλτον: «Η ιστορία των μαύρων πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία»

Χάμιλτον: «Η ιστορία των μαύρων πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία»

Λιούις Χάμιλτον: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

Ο Χάμιλτον είναι από τους αθλητές που δεν... φοβούνται να μιλήσουν δημόσια για το μείζον ζήτημα του ρατσισμού, κάτι που έπραξε και στο πλαίσιο της συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Radio 4.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τόνισε ότι η ιστορία των μαύρων θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, ενώ επεσήμανε ότι το κίνημα του Black Lives Matter του έδωσε έξτρα ώθηση για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Ο Χάμιλτον ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το κίνημα να... πεθάνει, έχοντας έναν «ήσυχο» θάνατο. Πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό, αλλά νομίζω ότι τα προγράμματα σπουδών πρέπει επιτέλους να αλλάξουν. Οι ανιψιοί κι οι ανιψιές μου θέλω να μάθουν και για τις δύο πλευρές. Θα ήταν υπέροχο να μάθουν από που προέρχεται ο μπαμπάς τους και για τη μαύρη ιστορία τους».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είχα αυτή την έξτρα ώθηση φέτος για να ολοκληρώνω τους αγώνες. Μια διαφορετική ώθηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ήθελα να φτάνω στο τέλος για να κάνω το κίνημα όσο πιο λαμπρό γίνεται».

Σε ερώτηση για το αν φοβήθηκε τις αντιδράσεις του κόσμου για το γεγονός ότι εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, απάντησε: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσα να μείνω σιωπηλός. Υπάρχουν πολλά νεαρά μαύρα παιδιά, τα οποία αξίζουν την ευκαιρία να εξελιχθούν, να σπουδάσουν, να γίνουν μηχανικοί ή ό,τι άλλο θέλουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν την ίδια ευκαιρία».

Επίσης, αποκάλυψε ότι οι παππούδες του κατάγονταν από τη γενιά του Windrush. Έτσι ονομάστηκαν οι μετανάστες που έφτασαν από τις χώρες της Καραϊβικής στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1948 ως το 1971.

«Μεγαλώνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαθαίνεις μόνο για την ιστορία των λευκών. Ποτέ δεν έμαθα για την ιστορία των μαύρων, δεν έμαθα ποτέ από που καταγόταν η οικογένειά μου. Η οικογένεια μου κατάγεται από τη Γρενάδα, αλλά ο πατέρας μου δεν μου δίδαξε μέσα από ιστορικά βιβλία ποιες είναι οι ρίζες μου. Μέχρι φέτος που ήταν μια εκπαιδευτική χρονιά για εμένα. Έπρεπε να κάνω αυτή την έρευνα για τον εαυτό μου και να ανακαλύψω ότι οι παππούδες μου ήταν από την γενιά του Windrush, κάτι για το οποίο είμαι ακόμη πιο υπερήφανος!», τόνισε.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Λιούις Χάμιλτον

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται