ΣΠΟΡ

Τένις: Συγκλονίζει η Τζόουνς - Ξεπέρασε τις σωματικές δυσκολίες και πέρασε στο Australian Open

Τένις: Συγκλονίζει η Τζόουνς - Ξεπέρασε τις σωματικές δυσκολίες και πέρασε στο Australian Open

Μαθήματα θέλησης από την τενίστρια Φραντσέσκα Τζόουνς, η οποία ξεπέρασε τις σωματικές δυσκολίες της και προκρίθηκε στο Australian Open.

Η 20χρονη Βρετανίδα πάσχει από το σύνδρομο εκτροδακτυλίας-εκτοδερμικής δυσπλασίας, με το οποίο γεννήθηκε και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα άκρα της να μην αναπτύσσονται φυσιολογικά.

Η Τζόουνς έχει τρία δάκτυλα στο δεξί πόδι της, τέσσερα στο αριστερό και τρία δάκτυλα και έναν αντίχειρα σε κάθε χέρι. Όταν ήταν παιδί, οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα στο τένις, λόγω των σωματικών μειονεκτημάτων της, αλλά η ίδια δήλωσε πως αυτό της έδωσε το κίνητρο για να τους αποδείξει ότι έκαναν λάθος.

Μέχρι στιγμής η νεαρή τενίστρια, η οποία είναι Νο 241 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει ήδη υποβληθεί σε περισσότερες από δέκα χειρουργικές επεμβάσεις στη ζωή της. Και μολονότι δηλώνει ότι η ισορροπία είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά της, λόγω της κατάστασής της, η Τζόουνς έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια και προκλήσεις, τα οποία την έχουν κάνει την παίκτρια και την προσωπικότητα που είναι σήμερα.

Η Τζόουνς το απέδειξε για ακόμα μια φορά με τη νίκη επί της Κινέζας, Τζιατζίνγκ Λου με 2-0 σετ (6-0, 6-1), στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό στο Grand Slam.

«Είμαι απλά σούπερ χαρούμενη που προκρίθηκα και πραγματικά ανυπομονώ να πάω στην Αυστραλία. Δεν έχω πάει ποτέ εκεί και είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια φοβερή εμπειρία. Υποθέτω ότι κάθε κλήρωση για μένα θα είναι συναρπαστική. Ανυπομονώ για οποιοδήποτε ματς θα παίξω, είτε θα είναι με τη Σερένα Ουίλιαμς ή μια άλλη τενίστρια που προκρίθηκε από τα προκριματικά...», δήλωσε η ίδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια