ΣΠΟΡ

Εφιάλτης στα χιόνια: Σκιέρ κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό - «Τους άκουγα να ουρλιάζουν»

Εφιάλτης στα χιόνια: Σκιέρ κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό - «Τους άκουγα να ουρλιάζουν»
Ο Γάλλος, Τόμας Τζολί

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε κάποιους σκιέρ η συμμετοχή τους στον μαραθώνιο 60 χιλιομέτρων στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας, όπου η θερμοκρασία ήταν στους -28 βαθμούς Κελσίου.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έκαναν τη ζωή δύσκολη όλων των συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα πολλοί να μην καταφέρουν να τερματίσουν, καθώς σε ορισμένα σημεία η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και του -60 βαθμούς Κελσίου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κρίθηκε απαραίτητο ο αγώνας La Diagonela να ολοκληρωθεί στο 55ο χιλιόμετρο, κάτι όμως που δεν απέτρεψε ορισμένους αθλητές να υποστούν σοβαρά κρυοπαγήματα.

Ο Σουηδός, Μίκαελ Έκλοφ φαίνεται ότι υποστεί ακρωτηριασμό σε ένα από τα δάχτυλα του ποδιού του. Όπως τόνισε, μάλιστα, πονούσε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να φορέσει ούτε καν τα παπούτσια του.

Ο Νορβηγός Αντρέας Νίγκαρντ από την πλευρά του υπέστη κρυοπαγήματα δεύτερου βαθμού, αλλά ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα, ενώ κρυοπαγήματα τρίτου βαθμού υπέστη ο Γάλλος Τομάς Ζολί.

«Άκουγα παιδιά να ουρλιάζουν από τις καταβάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζολί, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια: «Φοβήθηκα πάρα πολύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Live - Ορκωμοσία Μπάιντεν: Λεπτό προς λεπτό η αναχώρηση Τραμπ από τον Λευκό Οίκο