ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες στους -50 βαθμούς Κελσίου! - Η υποψηφιότητα της Λαπωνίας για το 2032

Ολυμπιακοί Αγώνες στους -50 βαθμούς Κελσίου! - Η υποψηφιότητα της Λαπωνίας για το 2032

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σάλα της Λαπωνίας έθεσε υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή της γιορτής του αθλητισμού το 2032 – Η κίνηση είναι φυσικά συμβολική αλλά το μήνυμα πολύ σοβαρό

Η Σάλα είναι μια μικρή πόλη στον Αρκτικό Κύκλο, όπου θερμοκρασίες των -50 βαθμών Κελσίου είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Οι άνθρωποι της αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια «τρελή» ιδέα, όπως παραδέχθηκαν κι ίδιοι, αλλά που κρύβει πίσω της ένα πολύ σοβαρό μήνυμα.

Η μικρή πόλη της Λαπωνίας έθεσε υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, μια κίνηση φυσικά συμβολική σε μια προσπάθεια να τονιστεί η κλιματική αλλαγή που είναι πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πλανήτη.

salla.jpg
Το σχετικό δημοσίευμα από τον Guardiantheguardian.com

«Τα καλοκαίρια μας γίνονται ολοένα και πιο ζεστά, οι χειμώνες μας ολοένα και πιο μικροί και πρέπει να διατηρήσουμε τη Σάλα παγωμένη, κρύα και με χιόνια», ανέφερε η δήμαρχος της πόλης, Έρκι Πάρκινεν, για να συμπληρώσει: «Μας άρεσε η ιδέα επειδή ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή και επειδή ζούμε εδώ στον Αρκτικό Κύκλο και βλέπουμε τις αλλαγές που συντελούνται»

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε κι o Πάρκινεν, αν η Σάλα μπορούσε να φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2032, τότε το πρόβλημα θα είχε γίνει ιδιαίτερα σοβαρό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 έχουν εκφράσει την επιθυμία να διοργανώσουν η Ντόχα, η Βομβάη, η Κωνσταντινούπολη κι η περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους - Δεν πάνε καλά τα πράγματα