ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς - ΕΟΕ: «Ευχαριστούμε που κρατάς την ελληνική σημαία ψηλά» (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς - ΕΟΕ: «Ευχαριστούμε που κρατάς την ελληνική σημαία ψηλά» (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έκανε για ακόμα μια φορά την χώρα μας περήφανη κι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε ένα ευχαριστήριο μήνυμα που μας εκφράζει όλους.

Ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία μετά την επική ανατροπή που πέτυχε κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και την πρόκριση του στα ημιτελικά του Australian Open. Θα είναι η τρίτη φορά που ο Έλληνας τενίστας θα δώσει το παρών σε ημιτελικά Grand Slam.

Η τρομερή εμφάνιση του κι επιστροφή του από το 0-2 έχει κάνει όλο τον κόσμο να υποκλιθεί στο σπουδαίο ταλέντο του και φυσικά όλη την Ελλάδα να νιώθει περηφάνια.

Η ΕΟΕ σε μήνυμα της στα social media, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε τη μεγάλη ανατροπή και παρότι έχανε με 2-0, επικράτησε με 3-2 σετ του Ράφα Ναδάλ, νούμερο 2 στον κόσμο. Σε ευχαριστούμε Στέφανε Τσιτσιπά που κρατάς ψηλά την ελληνική σημαία».

Η τρομερή ανατροπή...

Δείτε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη μεγάλη ανατροπή κι έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας που κερδίζει τον Ραφαέλ Ναδάλ, όντας πίσω με 0-2.

«Άφησα την ψυχή μου στο γήπεδο»

Μετά το τέλος ο 22άχρονος τενίστας δήλωσε: «Είμαι άφωνος, δεν έχω λόγια για να περιγράψω τι συνέβη μόλις στο γήπεδο. Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Το τένις μου μιλάει από μόνο του. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παλεύω σε τέτοιο επίπεδο, είναι μοναδικό συναίσθημα. Άφησα την ψυχή μου στο γήπεδο. Ξεκίνησα πολύ νευρικά. Δεν ξέρω τι ακολούθησε... Πέταξα σαν μικρό πουλί, όλα λειτουργούσαν υπέρ μου. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου».

Ο αντίπαλος του στους στους «4»

Τις δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκε στα ημιτελικά, ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε κάποιον από τους τρεις «μεγάλους» του παγκόσμιου τένις. Αυτή τη φορά θα παίξει με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος πήρε μία άνετη νίκη απέναντι στον συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο 25χρονος Ρώσος σημείωσε τη 19η συνεχόμενη νίκη του στο tour, επικρατώντας με 3-0 σετ (7-5, 6-3, 6-2) του αήττητου μέχρι σήμερα συμπατριώτη του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»