ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία ανοίγει τα σύνορα για τους αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία ανοίγει τα σύνορα για τους αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία θα προχωρήσει σε άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία είχε μπει λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei οι αθλητές δεν θα υποχρεωθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη τους στο Τόκιο για τους Αγώνες, οι οποίοι θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου. Θα πρέπει, πάντως, να περιοριστούν στους χώρους διαμονής και στις περιοχές που θα διεξαχθούν τα αθλήματα τους.

Περισσότεροι από 7.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιαπωνία λόγω του κορονοϊού, ενώ περισσότεροι από 431.000 έχουν μολυνθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάνω από 70.000 άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και εκπροσώπων του Τύπου - αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης, ότι η ιαπωνική κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ανώτατου ορίου χωρητικότητας των θεατών σε αθλητικούς χώρους σε περίπου 10.000 φιλάθλους, ένα μήνα μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ οι νομοί ενδέχεται να αυξήσουν τη μέγιστη χωρητικότητα σε 20.000.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αναμενόμενη η παράταση στο lockdown, 790 νέες μολύνσεις στην Αττική - Η διασπορά