ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκτός τελικού στο Ρότερνταμ - «Λύγισε» από τον εξαιρετικό Ρούμπλεφ (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκτός τελικού στο Ρότερνταμ - «Λύγισε» από τον εξαιρετικό Ρούμπλεφ (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε αλλά ο Αντρέι Ρούμπλεφ βρέθηκε σε καλύτερη ημέρα, πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 7-6 (7-2)) και την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα ματς του 22χρονου πρωταθλητή, έτσι κι ο ημιτελικός εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα... κοπιαστικό παιχνίδι, με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση ο Ρώσος έδειξε πιο «φρέσκος».

Το παραπάνω φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο σετ, το οποίο ήταν πιο «κλειστό», με τον Ρούμπλεφ να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από την άλλη, η γενικότερη εικόνα του Τσιτσιπά στο τουρνουά έχει θετικό πρόσημο, καθώς μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ρούμπλεφ πέτυχε νωρίς break στο πρώτο σετ και στη συνέχεια κράτησε πολύ δύσκολα το σερβίς του, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε break point σε τρία διαδοχικά γκέιμ, χωρίς όμως να τα αξιοποιήσει. Αντίθετα, ο Ρώσος έκλεισε το σετ «σπάζοντας» εκ νέου το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή για το 6-3.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους (με τον Στέφανο πάντως να αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες) και στο tie-break ο Ρούμπελφ ήταν πολύ πιο αποφασιστικός, το κέρδισε με 7-2 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό.

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά δώρων σε όλες τις συντάξεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι