ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Οσάκα δεν θέλει την Ολυμπιακή Φλόγα – «Αναζωπυρώθηκαν» τα κρούσματα

Ολυμπιακοί Αγώνες Λαμπαδηδρομία
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού πλησιάζει ωστόσο οι αντιδράσεις και τα εμπόδια που υπάρχουν λόγω του κορονοϊού δεν μειώνονται στην Ιαπωνία.

Τον περασμένο μήνα, η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στην Ιαπωνία, εν μέσω διαδηλώσεων, το ταξίδι της σε 47 νομούς της χώρας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα περάσει απ' όλους.

Οι τοπικές διοικητικές αρχές της Οσάκα ζήτησαν και επίσημα να ακυρωθεί το πέρασμα μέσα από την πόλη, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στα μέσα Απριλίου. Μάλιστα, θεωρείται ως η πρώτη μεγάλη δοκιμασία των ικανοτήτων των Ιαπώνων να διοργανώσουν μια μεγάλη εκδήλωση υπό αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Η Οσάκα αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα μία αναζωπύρωση των κρουσμάτων και για το λόγο αυτό ο κυβερνήτης του νομού ζήτησε την ακύρωση του σκέλους της Λαμπαδηδρομίας που έχει προγραμματιστεί να περάσει μέσα από την πόλη. Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές να λάβουν σύντομα μια απόφαση, ώστε να υπάρξει έγκαιρα η τροποποίηση του προγράμματος.

Οι διοργανωτές απαιτούν από τους θεατές, που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου των πόλεων από όπου διέρχεται η Φλόγα, να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να μην φωνάζουν δυνατά, για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για κρούσματα, τα οποία να προήλθαν μέσω της Λαμπαδηρομίας, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σείεται» η Τουρκία: Συνέλαβαν τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» - Όλα θυμίζουν... 2016