ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Όχι» στο μποϊκοτάζ λέει η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Winter Olympic Games

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Τετάρτη (7/4) την αντίθεσή της στο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου τον Φεβρουάριο του 2022.

«Το μποϊκοτάζ σε αυτές τις διοργανώσεις έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητικές συνέπειες στους αθλητές, ενώ δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά σε διεθνή προβλήματα», δήλωσε η Σούζαν Λάιονς, πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής των ΗΠΑ.

Αρνούμενη την ιδέα ότι οι ελπίδες για την κατάκτηση μεταλλίων από τους Αμερικανούς μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως «πιόνια στο πολιτικό πεδίο», η Λάιονς, επέμεινε: «Για τους αθλητές μας, το μόνο όνειρο είναι να εκπροσωπήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Αυτή η θέση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να ζητήσει πιθανό μποϊκοτάζ, προτιμώντας να υποστηρίζει το διάλογο με τις συμμαχικές χώρες πριν αποσαφηνίσει τη θέση της επί του θέματος.

«Πιστεύουμε ότι μια συντονισμένη προσέγγιση δεν θα είναι μόνο προς το συμφέρον μας, αλλά και προς το συμφέρον των συμμάχων και των εταίρων μας», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του State Department, Νεντ Πράις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν τα Λύκεια - Οι ανακοινώσεις Κεραμέως