ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με Ρούμπλεφ για τον πρώτο τίτλο σε Masters – Η ώρα και το κανάλι

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα είναι ο αντίπαλος του Έλληνα τενίστα στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters

Ο Τσιτσιπάς ήταν... ισοπεδωτικός στον ημιτελικό με τον Ντάνιελ Έβανς και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ρώσος τενίστας απέκλεισε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον Κάσπερ Ρουντ και την Κυριακή (18/4), όπως κι ο Στέφανος, θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρώτο «1000άρι» της καριέρας του.

Κανείς από τους δύο δεν τα έχει καταφέρει, με τον Ρούμπλεφ μάλιστα να αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό Masters. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωταθλητής ευελπιστεί ότι η τρίτη του παρουσία να είναι κι η... τυχερή. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που δεν θα βρει σε τελικό Masters κάποιον από τους Big-3.

«Μοιρασμένη» παράδοση

Ρούμπλεφ και Τσιτσιπάς αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά σε Challenger το 2017, ήταν μάλιστα σε χωμάτινη επιφάνεια στη Γαλλία. Έκτοτε αναμετρήθηκαν έξι φορές σε επίπεδο ATP, έχοντας από τρεις νίκες.

Είναι η δεύτερη συνάντηση τους σε τελικό, καθώς είχαν αναμετρηθεί και στο Αμβούργο (χώμα) το 2020, με τον Ρώσο να επικρατεί 2-1. Λίγες ημέρες αργότερα είχαν κοντραριστεί στον προημιτελικό του Roland Garros, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 3-0. Ως εκ τούτου το σκορ είναι 1-1 σε χωμάτινη επιφάνεια.

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός του Μόντε Κάρλο Masters θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6HD.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Τουρκία: Έσφαξε τη γυναίκα του επειδή του ζήτησε διαζύγιο