ΣΠΟΡ

Ενόργανη Γυμναστική: Στην ΕΟΕ οι καταγγελίες των 22 αθλητών για κακοποίηση

Ενόργανη Γυμναστική

Ενόργανη Γυμναστική: Η Ε.Γ.Ο. μέσω ανακοίνωσης της γνωστοποίησε ότι η καταγγελία των 22 αθλητών και αθλητριών μεταβιβάστηκε στην Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Να θυμίσουμε ότι οι 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής είχαν προχωρήσει σε απίστευτες καταγγελίες για κακοποιήση κάθε είδους από προπονητές τους. Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία διαβίβασε την υπόθεση στην ΕΟΕ, με σκοπό να διερευνηθεί περαιτέρω και σε βάθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο. σχετικά με την από 06.04.2021 καταγγελία είκοσι δύο (22) πρώην αθλητριών-αθλητών Ενόργανης Γυμναστικής που κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία με ηλεκτρονικό μήνυμα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ουδείς εκ των καταγγελλόντων εκδήλωσε ενδιαφέρον να προσέλθει ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 07.04.2021 με σκοπό την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και διαπιστώνοντας την ουσιαστική άρνηση των καταγγελλόντων να συμβάλλουν στο έργο της Επιτροπής και να καταθέσουν ενώπιόν της είτε δια ζώσης είτε διά αποστολής γραπτού υπομνήματος, ομόφωνα αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Απριλίου 2021 την ολοκλήρωση του έργου της Τριμελούς Επιτροπής και τη διαβίβαση της καταγγελίας στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), κατόπιν και σχετικού αιτήματος του Προέδρου της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.»

Η ανακοίνωση της Ε.Γ.Ο.ego-gymnastics.gr

«Έβλεπα πολύ ξύλο, τραβούσαν αθλητές από τα μαλλιά»

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου, μια από τις 22 αθλήτριες που προχώρησαν στις καταγγελίες, μιλώντας στο Open πριν από λίγες ημέρες είχε τονίσει ότι τιμωρούσαν παιδιά που μπορεί να είχαν πάρει 100 – 200 γραμμάρια παραπάνω , ενώ περιέγραψε τον μεγάλο φόβο που επικρατούσε και γι’αυτό τα στόματα έμεναν κλειστά. Επίσης, είχε καταγγείλει, πως κάποιοι από τους προπονητές είναι ακόμα εν ενεργεία.

«Οι τιμωρίες ήταν πχ για τα κιλά. Για λίγα παραπάνω γραμμάρια το παιδί έτρεχε σε όλη την προπόνηση έξω από το γυμναστήριο στο κρύο. Κάποιος που μπορεί να ήταν τραυματίας τον έβαζαν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες. Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά. Υπήρχε μεγάλος φόβος και γι’ αυτό τα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα. Υπήρχε κακή μεταχείριση. Στην αρχή είχα φοβηθεί και εγώ και δεν ήθελα να πάω ξανά στο γυμναστήριο. Έτσι πληροφορήθηκαν και οι γονείς τον λόγο για τον οποίο δεν ήθελα να ξαναπάω. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι είναι ακόμα εν ενεργεία προπονητές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν