ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εντυπωσιακό ξεκίνημα το 2021! - Ένας τίτλος Masters και τρεις τελικοί (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει με εξαιρετικό τρόπο το 2021, καθώς μετράει έναν τίτλο και τρεις συμμετοχές σε τελικούς τουρνουά της ATP.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τους πρώτους μήνες της χρονιάς και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι απολαμβάνει την κορυφή της λίστας «Race to Turin».

Από τη συγκεκριμένη βαθμολογία θα προκύψουν οι οκτώ κορυφαίοι που θα λάβουν μέρος στα ATP Finals του 2021 που θα γίνουν το διάστημα 14-21 Νοεμβρίου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στέφανος Τσιτσιπάς
Το Top-8 της λίστας "Race to Turin"atptour.com

Ο Τσιτσιπάς μετράει ήδη τρεις συμμετοχές σε τελικούς, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος. Συγκεκριμένα, βρέθηκε σε εκείνον του Ακαπούλκο, του Μόντε Κάρλο και της Βαρκελώνης. Στο Μονακό πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο Masters κι είναι ένας από τους συνολικά 20 τενίστες που έχουν κατακτήσει τα 21 τουρνουά ATP μέσα στο 2021.

Ο Χούμπερτ Χούρκατς πήρε το πρώτο Masters της χρονιάς, το οποίο έγινε στο Μαϊάμι, ενώ έχει κατακτήσει και το 250άρι Delray Beach Open. O 24χρονος Πολωνός είναι ο μοναδικός με δύο τίτλους, ενώ το μοναδικό Grand Slam (βλ. Australian Open) κατέληξε στο Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στοχεύει στο Top-3

Ο Τσιτσιπάς έχει θέσει έναν ιδιαίτερα υψηλό στόχο, ο οποίος όμως δείχνει σίγουρα εφικτός με βάση την εικόνα που δείχνει. Να κερδίσει δύο θέσεις και στο τέλος του έτους να βρίσκεται στο Top-3 της παγκόσμιας κατάταξης. «Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι μπορώ να είμαι στην πρώτη τριάδα στο τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτός είναι σίγουρα ένας στόχος, κάτι για το οποίο προσπαθώ. Νιώθω ότι έχω την ευκαιρία να πάρω περισσότερους βαθμούς στο χώμα».

Όσο για τη διαφαινόμενη παρουσία του στα ATP Finals για τρίτη σερί σεζόν, είπε: «Είμαι μέρος των τελικών εδώ και δύο χρόνια και είναι το καλύτερο, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι μπορώ να εκμεταλλευτώ τη θέση μου στον αγώνα για το Τορίνο και να είμαι στην πρώτη τριάδα στο τέλος του έτους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.