ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Επόμενη στάση... Τόκιο! Έτσι θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Λευτέρης Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «βασιλιάς» των κρίκων επέστρεψε, έγραψε ιστορία στη Βασιλεία και πλέον στοχεύει στην πρόκριση και το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατέκτησε το πέμπτο χρυσό μετάλλιο. Έχοντας αφήσει πίσω τα προβλήματα μετά την επέμβαση στον ώμο κι έχοντας επιστρέψει στα δικά του υψηλά στάνταρ, ο Πετρούνιας στοχεύει πλέον στην κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Αρχικά, θα πρέπει να «σφραγίσει» την παρουσία του στο μεγάλο ραντεβού του Τόκιο, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα. Η διοργάνωση είχε αναβληθεί λόγω του κορονοϊού και πλέον οι αθλητές βρίσκονται εν αναμονή του ορισμού της σε νέα ημερομηνία.

Ο Πετρούνιας χρειάζεται νίκη με βαθμολογία πάνω από 15,333 βαθμούς για να εξασφαλίσει αυτόματα την πρόκριση, γι' αυτό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας αποτελούσε μια δυνατή πρόβα τζενεράλε, στην οποία έλαμψε!

Κυρίαρχος!

Στην επιστροφή του στον θεσμό στον οποίο παραμένει αήττητος από το 2015 και κλείνοντας την παρένθεση της διετούς απουσίας από αυτόν, αποδείχθηκε ασυναγώνιστος...

Με 15,400 βαθμούς, σε ένα πρόγραμμα που είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300) αλλά και τον καλύτερο βαθμό εκτέλεσης (9,100), ο 30χρονος πρωταθλητής εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ήδη από την στιγμή της προσγείωσής του, παρότι αγωνιζόταν μόλις δεύτερος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Η νίκη ήρθε, μάλιστα, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη διαφορά που έχει πετύχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (0,367 β.), ως απόδειξη της απόλυτης κυριαρχίας του.

Συλλέκτης χρυσών μεταλλίων

Ο Πετρούνιας πρόσθεσε έτσι τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ και το 2018 στη Γλασκόβη, καθώς και το συνολικά έκτο μετάλλιό του στον θεσμό, με δεδομένο ότι είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπερπρωταθλητής έφτασε σε άθροισμα τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας επίσης θριαμβεύσει σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Πολυνίκης των κρίκων, έφτασε τον Βλάση Μάρα!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πλέον ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων» στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Ιταλό αστέρα του παρελθόντος Γιούρι Κέκι, ο οποίος είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα μεταξύ 1990 και 1996.

Επιπλέον, έγινε ένας από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες στην 66χρονη ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1955 μέχρι σήμερα, σε οποιοδήποτε όργανο: Ισοφάρισε τον Βλάση Μάρα των πέντε χρυσών μεταλλίων στο μονόζυγο (2002, 2004, 2006, 2009, 2010) και απέχει ένα βήμα από τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.