ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Θύελλα» αντιδράσεων στην Ιαπωνία - 80.000 άτομα θα επισκεφθούν το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες: Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία στην Ιαπωνία είναι αντίθετη με τη διεξαγωγή τους, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περίπου 80.000 άτομα που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά αξιωματούχους, δημοσιογράφους και προσωπικό υποστήριξης κι είναι περίπου ο μισός αριθμός αφιχθέντων σε σχέση με τον αριθμό που υπολογιζόταν πέρσι προ πανδημίας.

Η σχετική απόφαση της μείωσης του αριθμού ήρθε μετά από αίτημα των διοργανωτών στις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές και τις αθλητικές ομοσπονδίες να μειώσουν το μέγεθος των αποστολών τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, είχε πει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα διατηρηθεί κάτω από 90.000 - και θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω - καθώς οι διοργανωτές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) προσπαθούν να καθησυχάσουν το νευρικό ιαπωνικό κοινό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με ασφάλεια. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει, καθώς οι Ιάπωνες είναι ξεκάθαρα αντίθετοι με τη διεξαγωγή τους.

Επιπλέον, οι 11.500 αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξη τους, αλλά θα υποβάλονται καθημερινά σε τεστ για τον κορονοϊό, ενώ θα περιορίζονται στους χώρους διαμονής τους.

Σήμερα (20/5), ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι περιμένει περισσότερο από το 80% των ανθρώπων που θα διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό να έχουν εμβολιαστεί πριν την έναρξη των Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

«Για προφανείς λόγους δεν μπορούμε να δώσουμε στους αθλητές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η πιο σημαντική αρχή είναι ξεκάθαρη: το Ολυμπιακό Xωριό είναι ένα ασφαλές μέρος και οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα οργανωθούν με ασφαλή τρόπο», δήλωσε ο Μπαχ κατά τη συνάντηση της ΔΟΕ, των διοργανωτών του Τόκιο και άλλων αξιωματούχων.

Η άφιξη του Μπαχ στο Τόκιο ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου, 11 ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Φύγετε, θα καείτε ζωντανοί» - Κλάματα και λιποθυμίες

Ροή Ειδήσεων