ΣΠΟΡ

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Η ώρα και το κανάλι του τελικού – Τα απίστευτα χρήματα που θα πάρει ο νικητής

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Η μεγάλη ημέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι η Κυριακή (13.06) καθώς θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Roland Garros τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς και θα διεκδικήσει την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στην καριέρα του αλλά και ενός τεράστιου χρηματικού ποσού.

Η πιο μεγάλη Κυριακή στη ζωή του Στέφανου Τσιτσιπά είναι προ των πυλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Roland Garros κι εκεί θα βρει απέναντί του τον μυθικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς μετά την επικράτησή του κόντρας τον Ζβέρεφ έγινε το νο4 της Παγκόσμιας Κατάταξης, ενώ ο «Νόλε» είναι στο Νο1. Ο τελικός αναμένεται να είναι μια… γιγαντομαχία και ευχή όλων είναι να καταφέρει ο Στέφανος να κατακτήσει και τον τίτλο, κάνοντας ακόμα πιο μυθικό το ήδη σπουδαίο επίτευγμά του.

Η ώρα έναρξης του μεγάλου τελικού του Roland Garros έχει οριστεί για τις 16:00 και η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από την ΕΡΤ1 και από το Eurosport 1.

«Χρυσάφι» για τον μεγάλο νικητή

Οι σπουδαίες επιτυχίες φέρνουν και αρκετές χιλιάδες ευρώ ως έπαθλα στο τένις!

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό major τουρνουά και παράλληλα εξασφάλισε ένα μεγάλο πόσο.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα που εξασφάλισε ως φιναλίστ είναι 750.000 ευρώ, ήτοι τα διπλάσια από αυτά που κέρδισε με την παρουσία του στα ημιτελικά (βλ. 375.000). Σε περίπτωση που κατακτήσει και το τρόπαιο τότε το ποσό θα εκτοξευθεί στα 1.400.000 ευρώ!

Τα highlights της ιστορικής πρόκρισης

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά το Νο6 του κόσμου βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 2-2. Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας έκανε κατάθεση ψυχής, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του (μέχρι την επόμενη).

«Είχα ένα όνειρο...»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του και όντας βουρκωμένος, είπε ότι: «Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από πού έρχομαι, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας... είχα ένα όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν το φανταζόμουν να φτάσω μέχρι εδώ.

Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ, είχα το κοινό μαζί μου. Το αισθάνθηκα, μού έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα και το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου ήταν «να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη σου». Είχα πολλές συναισθηματικές εντάσεις. Αυτή η νίκη ήταν πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα.

Είδα πολλές σημαίες και άκουσα πολλά ελληνικά, με υποστήριξαν. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ, να φωνάζουν, για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία (Σάκκαρη) κάναμε πολλή δουλειά για ν' αναβαθμίσουμε το τένις στην Ελλάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Φάλαινα έχαψε δύτη που ψάρευε αστακούς- «Θεέ μου, είμαι στο στόμα της!»