ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Επιστροφή στην Αθήνα με αγκαλιές και συγκίνηση – Η ατάκα για Τσιτσιπά και Τόκιο

Μαρία Σάκκαρη
InTime

Μαρία Σάκκαρη: Θερμή υποδοχή στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια που έφτασε ως τον ημιτελικό του Roland Garros και έγραψε ιστορία. Συγκίνηση στην άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ευχήθηκε τα καλύτερα στον Στέφανο Τσιτσιπά για τον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκάλυψε ότι θα αγωνιστούν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία στο Roland Garros, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που έφτασε ως τον ημιτελικό, όπου «λύγισε» μετά από μια τεράστια μάχη με την Κρεϊτσίκοβα, η οποία κατέκτησε και τον τίτλο. Στην άφιξη της Σάκκαρη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο αλλά και χαρούμενο, καθώς οι γονείς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας την περίμεναν και μόλις τους είδε έπεσε κατευθείαν στην αγκαλιά τους.

«Μου άφησε μια πικρή γεύση, γιατί έφτασα έναν πόντο απ’ τον τελικό. Όμως ήταν μία πολύ θετική παρουσία. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα και με έκανε να καταλάβω ότι μπορώ να φτάσω ψηλά. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Απέδειξα κάποια πράγματα», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Σάκκαρη.

Από την πλευρά της, η μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου που έχει υπάρξει και η ίδια κορυφαία τενίστρια αλλά είδε με χαρά την κόρη της να ξεπερνάει τα επιτεύγματά της, υπογράμμισε «Πέρασα μεγάλη αγωνία σε όλα τα ματς, ήθελα να δω αν είναι καλά μετά τον δύσκολο αγώνα που είχε στο τέλος».

«Ο Στέφανος είναι παικταράς, θα αγωνιστούμε μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Εκτός από τους δικούς της ανθρώπους, αρκετοί ήταν και οι άνθρωποι που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο αεροδρόμιο. «Είμαι πολύ χαρούμενη, ευχαριστώ όσους ήρθαν εδώ σήμερα. Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει στην Ελλάδα», είπε σχετικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εμφανώς συγκινημένη από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Στη συνέχεια, η Μαρία Σάκκαρη ρωτήθηκε και για την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στην ίδια διοργάνωση και για τον τελικό της Κυριακής (13.06) στο Roland Garros όπου ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Ο Στέφανος είναι παιχταράς, δεν μπορώ να τον περιγράψω κάπως αλλιώς. Του εύχομαι πολύ καλή επιτυχία, ό,τι και να κάνει στον τελικό μας έχει κάνει πολύ περήφανους», σχολίασε χαρακτηριστικά η Σάκκαρη.

Τέλος, αποκάλυψε πως οι δυο τους θα αγωνιστούν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο διπλό, κάτι που της δίνει ιδιαίτερη χαρά καθώς στο Τόκιο θα είναι η πρώτη φορά που η ίδια θα συμμετάσχει στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

«Πιστεύω πιο πολύ στον εαυτό μου, θα παίξουμε μαζί στο διπλό και εγώ θα παίξω για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε η Μαρία Σάκκαρη.