ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ραγίζει καρδιές το στεφάνι για τη γιαγιά του – Είσαι η πρώτη της καρδιάς μου

Στέφανος Τσιτσιπάς
InTime

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παρότι δεν έδωσε το «παρών» στην κηδεία της γιαγιάς του, συγκλόνισε με το μήνυμα στο στεφάνι που έστειλε για το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο Καρδίτσας.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε η κηδεία της γιαγιάς του Στέφανου Τσιτσιπά, Σταυρούλας, στο Προάστιο Καρδίτσας και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έδωσε το «παρών», ωστόσο εκεί ήταν ο πατέρας του, Απόστολος, και τα αδέρφια του όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να είναι εκεί για να πει το ύστατο χαίρε στη γιαγιά του, κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με το μήνυμα που ζήτησε να γραφτεί στο στεφάνι που έστειλε για να τιμήσει τη μνήμη της.

Όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα trikalaola.gr, ο Στέφανος αποκαλεί τη γιαγιά του «Πρωταθλήτρια ζωής» και αναφέρει μεταξύ άλλων πως θα είναι για πάντα η πρώτη στην καρδιά του.

Το στεφάνι που έστειλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κηδεία της γιαγιάς του.trikalaola.gr

«Γιαγιά μου Σταυρούλα... Πρωταθλήτρια αφοσίωσης και πίστης, πρωταθλήτρια θάρρους και γενναιότητας, πρωταθλήτρια ζωής. Είσαι πρώτη της καρδιάς μου, αγαπημένη μου γιαγιά. Πάντα θα με εμπνέεις στον δρόμο μου. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα... Ο εγγονός σου, Στέφανος», έγραφε χαρακτηριστικά…

Η γιαγιά του «έφυγε» λίγο πριν μπει ο Στέφανος στη μάχη με τον Τζόκοβιτς

Πέντε λεπτά πριν από το πρώτο σερβίς του τελικού του Roland Garros, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς, η γιαγιά του Έλληνα τενίστα έφυγε από τη ζωή. Ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στον Σέρβο σούπερ σταρ, αλλά «λύγισε» 3-2 και έχασε τον τίτλο, ενώ αργότερα πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς του, Σταύρουλας, σε δεξίωση μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ένα φορτισμένο μήνυμα στη σελίδα του στο Instagram, αποχαιρέτησε τη γιαγιά του, η οποίαπαλαιότερα είχε συγκινήσει δηλώνοντας πως είναι τυφλή και δεν μπορεί να καμαρώσει τον εγγονό της να διαπρέπει στα γήπεδα του τένις…

Το συγκινητικό «αντίο» του Τσιτσιπά στην γιαγιά του

Ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε ο ίδιος τη δυσάρεστη είδηση με ποστάρισμα του στο Instagram. «Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις» έγραψε αρχικά και συνέχισε:

«Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή».

Γράφοντας για τη γιαγιά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρει ότι ήταν μια «σοφή γυναίκα η πίστη για τη ζωή και η θέληση της οποίας να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει».

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνη. Γιατί άνθρωποι σαν εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι» συνεχίζει ο Έλληνας τενίστας.

«Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα που είναι εντελώς αφιερωμένη σε αυτήν και μόνο αυτήν» γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και καταλήγει απευθυνόμενος στην γιαγιά του:

«Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 835 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι