ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τετραετής αποκλεισμός για ντόπινγκ στον Λισένκο - Δεν πάει Τόκιο

Ντανίλ Λισένκο
AP Images

Στίβος: Δεν απέφυγε τελική τη «βαριά καμπάνα» ο Ρώσος άλτης του ύψους, Ντανίλ Λισένκο, στον οποίο επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη ποινή, την οποία είχε επιβάλει η Αθλητική Μονάδα Ακεραιότητας (AIU) της World Athletics. Ο Λισένκο ήταν κατηγορούμενες για πολλές παραβιάσεις των κανόνων ντόπινγκ.

Ο 24χρονος, «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 στο Λονδίνο (2.32μ) και «χρυσός» στο παγκόσμιο κλειστού το 2018 στο Μπέρμιγχαμ (2.36μ), τιμωρήθηκε αρχικά με διετή αποκλεισμό για παραβίαση του whereabouts και με τέσσερα επιπλέον χρόνια για πλαστογραφία και αλλοίωση αποτελεσμάτων ελέγχου ντόπινγκ.

«Η ποινή ξεκινούσε αναδρομικά στις 3 Αυγούστου 2018, ημερομηνία από την οποία ο αθλητής είχε προσωρινά τεθεί σε αναστολή. Ωστόσο, ο Ρώσος αθλητής, είδε αυτή την ποινή να μειώνεται στη συνέχεια κατά δύο χρόνια «λόγω της ουσιαστικής βοήθειας που παρείχε στην IAU για να ασκήσει κατηγορίες εναντίον πρώην αξιωματούχων της Rusaf (Ρωσική Ομοσπονδία Αθλητισμού) Ντμίτρι Χλιάχτιν και Αρτούρ Καραμιάν», ανέφερε η IAU.

Ο Λισένκο θα είναι επομένως σε θέση να επιστρέψει στους αγώνες από τις 3 Αυγούστου 2022, όμως θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 στη Γιουτζίν των ΗΠΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 801 νέα κρούσματα, 173 διασωληνωμένοι, 6 νεκροί