ΣΠΟΡ

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Σπουδαία επιτυχία! Δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Σπουδαία επιτυχία! Δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο, πανηγυρίζει η Ελλάδα!

Έντεκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι, η ομάδα του Δημήτρη Κάζαγλη αποτελούμενη από τους Πάνο Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη και Γεράσιμο Πυλαρινό, βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο ομαδικό σπάθης ανδρών, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Βαρσοβία.

Η ελληνική ομάδα, στα προημιτελικά νίκησε 45-39 την Πολωνία, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά την ήττα από το Νο1 του ταμπλό, την ομάδα της Ουκρανίας με 45-33. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, τα ελληνικά σπαθιά έκαμψαν την αντίσταση της Ιταλίας με 45-42 και κατέκτησαν την τρίτη θέση, που μπορεί να μην παίζει κανέναν ρόλο ενόψει Τόκιο 2020, ωστόσο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το Παρίσι 2024, οπότε και το ομαδικό της σπάθης θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Να θυμίσουμε ότι Τριανταφύλλου και Ντούνης θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι δύο οπλομάχοι μας, θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τη μεγάλη διοργάνωση συμμετέχοντας σε λίγα 24ωρα από σήμερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει επίσης στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νικητής Survivor: Η μεγάλη «μάχη» του Σάκη Κατσούλη με τον Ηλία Μπόγδανο – Ποιος έχει προβάδισμα