ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιθανή η αλλαγή για τη χρήση κάνναβης – Τάχθηκε υπέρ η World Athletics

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
Η κουβέντα έχει «φουντώσει» μετά την τιμωρία της κορυφαίας σπρίντερ, ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος της κάνναβης στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών.

Η κουβέντα έχει «φουντώσει» μετά την τιμωρία της κορυφαίας σπρίντερ, ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον, η οποία έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

«Νομίζω ότι είναι μια κατάλληλη στιγμή για να αναθεωρήσουμε αυτήν την κατάσταση», ανέφερε ο πρόεδρος των World Athletics, ο οποίος να θυμίσουμε ότι ήταν Ολυμπιονίκης στα 1.500μ. Επίσης, υπογράμμισε ότι: «Τίποτα δεν έχει χαθεί. Από καιρό σε καιρό άλλωστε, προσαρμόζουμε και επαναξιολογούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Ο Σεμπάστιαν Κόε εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να εκφράσει την συμπάθειά του για την Ρίτσαρντσον, η οποία τελεί σε απoκλεισμό για έναν μήνα από τις 28 Ιουνίου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), μετά από θετικό δείγμα για κάνναβη, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών Ολυμπιακών τράιαλ.

«Λυπάμαι γι' αυτήν. Έχουμε χάσει ένα εξαιρετικό ταλέντο και είναι μια απώλεια για τα αγωνίσματα των σπριντ», είπε για την 21χρονη, η οποία θα ήταν ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45αρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες