ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Έβρασαν» από τη ζέστη οι αθλητές – Άλλαξαν οι ώρες διεξαγωγής

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
Intime

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι έντονες αντιδράσεις των αθλητών του τένις έκανε τους διοργανωτές να μεταφέρουν σε πιο απογευματινές ώρες τους αγώνες.

Η ζέστη κι η υγρασία που επικρατεί στο Τόκιο έχει αναγκάσει τους τενίστες να αγωνίζονται σε συνθήκες... Σαχάρας, κάτι που όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες.

Χαρακτηριστικό είναι το ξέσπασμα του Ντανίλ Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Φάμπιο Φονίνι. Ο διαιτητής ρώτησε κάποια στιγμή τον Ρώσο αν θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει με το Νο2 του κόσμου να απαντάει: «Μπορώ να τελειώσω το παιχνίδι, αλλά μπορεί να πεθάνω. Αν πεθάνω, θα είσαι υπεύθυνος»!

Έξαλλος ήταν κι ο Αργεντινός, Ντιέγκο Σβάρτζμαν, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι δύσκολο να παίζεις έτσι. Δεν ξέρω πόσους βαθμούς έχει, αλλά η αίσθηση είναι 40. Είναι τρελό που μας στέλνουν να παίξουμε στις 12 το μεσημέρι με περισσότερους από 40 βαθμούς ζέστης. Ότι τρία άτομα που είναι κάτω από έναν κλιματιστικό αποφασίζουν ότι πρέπει να παίξουμε έτσι, είναι τρελό».

Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασε τους ιθύνοντες να αποφασίσουν τη μετάθεση της ώρας έναρξης των πρώτων αγώνων του τουρνουά κι από την Πέμπτη (29/7) θα ξεκινούν στις 15:00 το μεσημέρι (σ.σ. 09:00 ώρα Ελλάδας)

«Προς όφελος της υγείας και της ευημερίας των παικτών και μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις, η ITF ανακοίνωσε την αλλαγή του προγράμματος λόγω της αυξανόμενης θερμότητας και υγρασίας που παρατηρείται στο Τόκιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (ITF).

Μέχρι σήμερα (27/8), οι αγώνες στο Ariake Tennis Park, άρχιζαν στις 11:00 τοπική ώρα (σ.σ. 05:00 ώρα Ελλάδας) και αρκετοί παίκτες υπέφεραν από τις συνθήκες, παρουσιάζοντας συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση