ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικός στον κορονοϊό ο Σαμ Κέντρικς – Σε απομόνωση αρκετοί αθλητές του στίβου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικός στον κορονοϊό ο Σαμ Κέντρικς – Σε απομόνωση αρκετοί αθλητές του στίβου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς νόσησε από κορονοϊό και χάνει τους αγώνες στο Τόκιο, ενώ παράλληλα αρκετοί αθλητές μπήκαν σε καραντίνα

Άσχημα είναι τα νέα μια ημέρα πριν την έναρξη των αγωνισμάτων του στίβου στο Τόκιο, καθώς ένας εκ των κορυφαίων αθλητών που θα λάμβανε μέρος αποκλείστηκε, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Σήμερα στο Τόκιο, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Σαμ ότι το καθημερινό του τεστ ήταν θετικό, οπότε είναι εκτός ανταγωνισμού. Νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η υποθέση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή. Οπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald» κι οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστρατικοποίηση νησιών: «Αφού δεν σέβεστε, θα φοβάστε» - Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν