ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Ελλάδας το Σάββατο (31/7) – Εντυπωσιακοί Τεντόγλου, Γκολομέεβ

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε όλα όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές κατά τη διάρκεια της ένατης ημέρας στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Τόκιο.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πέτυχε ιστορική πρόκριση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με επίδοση 21.60 τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά και τρίτος συνολικά. Τα ξημερώματα της Κυριακής (βλ. 04:30) θα γίνει ο πρώτος κολυμβητής από την χώρα μας που θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός των δύο διοργανώσεων της Αθήνας, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα μετάλλιο.

Η Εθνική πόλο «σκόρπισε» 28-5 τη Νότια Αφρική και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε τέσσερα ματς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει αήττητο και στην κορυφή του Α' ομίλου, μαζί με την Ιταλία. Η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/8, 05:30) κόντρα στις ΗΠΑ και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον κρίσιμο προημιτελικό της Τετάρτης (4/8).

Στον στίβο, ο Μίλτος Τεντούγλου έπιασε το όριο με το πρώτο του άλμα και προκρίθηκε στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και σημείωσε επίδοση 8,22 μέτρα στην πρώτη κιόλας προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να «πιάσει» το όριο πρόκρισης, το οποίο ήταν 8,15 μέτρα. Ο Τεντόγλου, ο οποίος είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, κατέκτησε την δεύτερη θέση στον προκριματικό πίσω από τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος σημείωσε επίδοση 8,50 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ. Στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 22χρονος άλτης σημείωσε επίδοση 5,75 μέτρα, με αποτέλεσμα να καταταγεί τέταρτος στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και όγδοος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Αντίθετα, ο Κώστας Φιλιππίδης έμεινε εκτός τελικού στο επί κοντώ, καθώς κατετάγη 12ος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ με καλύτερο άλμα στα 5,50 μέτρα και 22ος στο σύνολο.

Εκτός τελικού στη δισκοβολία έμεινε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η 30χρονη πρωταθλήτρια κατετάγη έβδομη στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος με επίδοση 59,18 μέτρα και 19η στο σύνολο.

Εκτός ημιτελικών στα 100μ. εμπόδια έμεινε η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στην τρίτη προκριματική σειρά, ωστόσο τραυματίστηκε πριν το πρώτο εμπόδιο και εγκατέλειψε την προσπάθειά της.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Ιωάννης Μιτάκης παρέμεινε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης στα Finn με 63 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 11ος στην 7η ιστιοδρομία και 8ος στην 8η.

Στην άρση βαρών, ο Θοδωρής Ιακωβίδης κατετάγη 11ος στην κατηγορία των 96 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο δεύτερο γκρουπ (κατετάγη τρίτος), στο πλαίσιο του οποίου σήκωσε 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 κιλά στο σύνολο.

Ο Ιακωβίδης συγκλόνισε με όσα δήλωσε μετά τον αγώνα του, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του από την ενεργό δράση με δάκρυα στα μάτια. «Κλαίω όχι από στεναχώρια, αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζουν στη σημαία που φοράω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών