ΣΠΟΡ

Θοδωρής Ιακωβίδης: Η πρώτη του ανάρτηση στο Instagram – «Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω όλους»

Θοδωρής Ιακωβίδης: Η πρώτη του ανάρτηση στο Instagram – «Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω όλους»
Instagram: thodores_iakovidis

Ο Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε τον κόσμο για την απίστευτη στήριξη προς το πρόσωπό του

Την πρώτη του ανάρτηση στο Instagram μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έκανε το Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας, συγκίνησε όλη την Ελλάδα με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της προσπάθειας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον κόσμο να τον αγκαλιάζει και να κατακλύζει τα social media με μηνύματα στήριξης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το προφίλ του στο Instagram, είχε 3.000 ακόλουθους, ενώ αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τους 147.000, σε μία προσπάθεια του κόσμου να καταφέρει να βρει χορηγούς.

«Έκανα ό, τι μπορούσα και πέρναγε από το χέρι μου… 11ος όπως και στο Ρίο. Αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή με έχει συγκινήσει αφάνταστα. Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα στήριξης που λαμβάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα, γι’ αυτό σας ζητώ μία μικρή πίστωση χρόνου ώστε να απαντήσω σε έναν ένα ξεχωριστά, Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω έναν ένα προσωπικά, να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν έχω λόγια» ανέφερε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν στιγμές που δεν είχε λεφτά ούτε για βενζίνη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι παίρνει 200 ευρώ για την προετοιμασία του από την ομοσπονδία κι ότι δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει να αγωνίζεται με χορηγούς, από τη στιγμή που συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Όσα είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης:

Για το «κύμα» συμπαράστασης που πήρε: «Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη. Σταματώ, διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους».

Για την στήριξη του κόσμου και την συνέχεια της καριέρα του: «Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα».

Για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει: «Τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές».

Αντετοκούνμπο για Ιακωβίδη: «Μην αφήσουμε να σηκώσει αυτά τα βάρη μόνος του»

Ο Θανάσης κι Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκαν στον Θοδωρή Ιακωβίδη, υπογραμμίζοντας ότι: «Πρέπει να του πούμε συγγνώμη, είμαστε μαζί του».

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πήραν θέση για τα όσα συγκλονιστικά είπε ο Έλληνας πρωταθλητής της Άρσης Βαρών που μας συγκλόνισαν όλους.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο συγγνώμη στον Θοδωρή, όχι από εμάς, αλλά από όλους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Θοδωρή και τον επόμενο Θοδωρή να τα σηκώσει μόνος του. Τόσο ως οικογένεια όσο και ως άτομα, είμαστε μαζί του», τόνισε ο Θανάσης και συνέχισε: «Να πούμε ένα τεράστιο συγγνώμη στον Θοδωρή, όλοι μας. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε τον Θοδωρή και τον επόμενο Θοδωρή να σηκώνει αυτά τα βάρη μόνος του».

Ο Γιάννης, ο οποίος είχε εκφράσει τη στήριξη του και μέσα από τα social media, ανέφερε από την πλευρά του: «Είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής, δεν το πολυσυζητούν οι αθλητές γιατί αν το κάνουν θα λένε "παίρνεις τόσα εκατομμύρια, σκάσε και παίξε". Είναι δύσκολο όμως. Είναι πάρα πολύ βαρύ όλο αυτό. Εγώ χάρηκα που βγήκε κι έκλαψε, είπε πώς ένιωθε. Κι εγώ πάρα πολλές φορές, πάρα πολλά βράδια που δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Έχω ανθρώπους δίπλα μου που μου λένε διάφορα και μου δίνουν κίνητρο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι γι αυτόν. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώνει μόνος του. Τους ανθρώπους πρέπει να τους χτίζεις, όχι να τους γκρεμίζεις. Αυτό ισχύει και για τον Καλαϊτζάκη, που έγινε ντραφτ. Πρέπει να τον περιβάλλουμε με αγάπη».

Πύρρος Δήμας: Θα παραμείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του

Το ευχάριστο νέο ότι ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα συνεχίσει την προσπάθειά του στην άρση βαρών μοιράστηκε ο ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.

«Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ’ ότι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία, -δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (1/8) στον ΣΚΑΪ.

Ο ολυμπιονίκης ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει συζήτηση ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα ίδια λάθη χαρακτηρίζοντας την ίδια ώρα ντροπή όσα έγιναν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη. «Δεν πρέπει να θυμόμαστε την άρση βαρών μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά να ενδιαφερόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματά των αθλητών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πύρρος Δήμας ανέφερε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από το 2015 έγινε «ψαλίδι» στην Ομοσπονδία της άρσης βαρών της τάξης του 15%, τονίζοντας ότι από τις 320.000 ευρώ που λάμβανε οι 270.000 ήταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων αλλά και την ενοικίαση εγκαταστάσεων -και μάλιστα κρατικών στο ΟΑΚΑ.

«Με 50.000 τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις πανελλήνια πρωταθλήματα; Να στηρίξεις αθλητές εθνικών ομάδων; Να κάνεις προετοιμασίες; Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αυτό έγινε και αυτό συζητάμε σήμερα», τόνισε ο ολυμπιονίκης.

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, για να στηρίξουμε τον Θοδωρή και άλλα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν Θοδωρής, ονειρεύονται να γίνουν Πύρρος, να πάνε σε μια ολυμπιάδα και να κάνουν μεγάλα πράγματα και να μην τους κόψουμε τα φτερά», ανέφερε τέλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια, 16 άτομα τραυματίστηκαν