ΣΠΟΡ

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Λευκορωσίδα σπρίντερ παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Λευκορωσίδα σπρίντερ παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής
Η Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια
AP Photo/Martin Meissner

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η 24χρονης αναμένεται να ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία ή την Αυστρία

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει με την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 24χρονη οδηγήθηκε με το ζόρι στο αεροδρόμιο του Τόκιο από συνοδούς της ομάδας της Λευκορωσίας, με σκοπό να ταξιδέψει πίσω στο Μινσκ.

Η Τσιμανούσκαγια επρόκειτο να αγωνιστεί στα 200 μέτρα γυναικών τη Δευτέρα (2/8) και άσκησε δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της. Η αθλήτρια ανέφερε πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής και αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ζητώντας τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

Το μήνυμά της από το αεροδρόμιο:

Παρέμβαση της ΔΟΕ

Η ΔΟΕ έδρασε άμεσα, στέλοντας άμεσα εκρόσωπό της για να βρεθεί στο πλευρό της αθλήτριας και να διασφαλίσει πως δεν θα ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση.

Όπως ενημέρωσε επίσημα μάλιστα, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει αφενός για να μην προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια αφετέρου για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020. Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με την Κρουτσίνα Τσιναμούσκαγια και τις αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα, τις προσεχείς ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια, 16 άτομα τραυματίστηκαν