ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Παρέμβαση της ΔΟΕ μετά την καταγγελία περί απαγωγής της Τσιμανούσκαγια

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Παρέμβαση της ΔΟΕ μετά την καταγγελία περί απαγωγής της Τσιμανούσκαγια
Η Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια
AP Photo/Martin Meissner

Σαν «βόμβα» έσκασε η καταγγελία της Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία ανέφερε πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής από ανθρώπους της ομάδας της χώρας της στο Τόκιο, μία μέρα πριν αγωνιστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα η 24χρονη σπρίντερ από τη Λευκορωσία, ανέφερε πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής και αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, όταν την πήγαν με το ζόρι εκεί, ζητώντας τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ έδρασε άμεσα, στέλοντας άμεσα εκρόσωπό της για να βρεθεί στο πλευρό της αθλήτριας και να διασφαλίσει πως δεν θα ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση.

Όπως ενημέρωσε επίσημα μάλιστα, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει αφενός για να μην προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια αφετέρου για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020. Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με την Κρουτσίνα Τσιναμούσκαγια και τις αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα, τις προσεχείς ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ξύπνησε 37 ετών και νόμιζε πως είναι 16 – Πώς «σβήστηκαν» 20 χρόνια αναμνήσεων